UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ТОЛЕРАНТНА ГРОМАДА — ШЛЯХ ДО РОЗВИТКУ


01.11.2015

Проект "Формування толерантних громад в Херсонській області" в рамках проекту "Від руйнування до будівництва. Шляхи примирення в українському суспільстві".
30 жовтня на базі Каховського міськвиконкому в рамках проекту "Формування толерантних громад на півдні Херсонської області" відбувся семінар-практикум "Толерантна громада - шлях до розвитку", який спрямований на формування сприятливого інтеграційного, соціально-культурного середовища і можливостей діалогу в громадах для переселенців, молоді, представників різних етнічних груп, розвиток порозуміння, толерантності за допомогою сучасних форм соціальної роботи. Менеджер проекту Лемешева Тетяна та тренер семінару Ірина Подовіннікова. В семінарі взяло участь 15 чоловік, в основному працівники відділів міської ради (освіти, культури, юридичного, міського господарства, у справах молоді та спорту, організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та зв’язкам з громадськістю), управління праці та соціального захисту населення, центру надання адміністративних послуг, Центр зайнятості, психологи, соціальні педагоги, представники ЗМІ ("Каховська зоря") та інш. Організатором виступила Новокаховська міська громадська молодіжна організація "Перспектива", при організаційній підтримці відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради.
31 жовтня на базі Каховського міськвиконкому в рамках проекту "Формування толерантних громад на півдні Херсонської області" відбувся тренінг "Попередження конфліктів в громадах", який спрямований на формування сприятливого інтеграційного, соціально-культурного середовища і можливостей діалогу в громадах для переселенців, молоді, представників різних етнічних груп, розвиток порозуміння, толерантності за допомогою сучасних форм соціальної роботи. Менеджер проекту Лемешева Тетяна та тренер Подовіннікова Ірина. В семінарі взяло участь 18 чоловік, а саме: представники міської ради з питань молодіжної політики, члени молодіжних і волонтерських організацій міста, активісти молодіжного і громадського життя міста, волонтери, психологи та інші. Під час тренінгу розглядались такі питання та поняття як культура, конфліктологія, стереотипи, мультикультуралізм, проблеми переселенців та проблеми нашого часу, взаємодія в громаді. Учасники тренінгу працювали в групах, планували заходи, вчились налагоджувати взаємодію з представниками громади тощо. Організатором виступила Новокаховська міська громадська молодіжна організація "Перспектива", при організаційній підтримці відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради.