UKR
Вівторок 19 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Тиждень патріотизму, волонтерства та активної громадянської позиції розпочався


01.01.1970

14 жовтня вся Україна відзначатиме свята - День захисника України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Свято Покрови стало головним для козаків - захисників і оборонців української землі. Тому це свято є і Днем українського козацтва. Дошкільнята всіх садочків Каховки цікаво, активно і змістовно вже почали зустрічати свято. Зокрема дітвора з дитячого садка № 3 «Веселка» брала участь у святі « Ми - маленькі патріоти». А малюки з дошкільного закладу № 8 «Іскорка» повеселилися на фізкультурній розвазі «Козацькі забави» та позмагалися на фізкультурному квесті «Як козаки хоробрість шукали».
До участі у святкуваннях долучилися юні козачата з куреня «Скіф», розповіли про козацтво, продемонстрували бойові прийоми козаків та заспівали запальну козацьку пісню. Приємним подарунком малюкам стали символічні козацькі булави та закладки для книжечок.
Дитячі садочки завжди дуже активно долучаються до волонтерської акції захисникам «З Україною в серці!», окрім традиційних вітань подарунків цього разу дитячий садочок «Іскорка» передає ще й необхідні медикаменти.
А у вихідні напередодні Дня Українського козацтва та Дня захисника України відбувся VІІІ відкритий міський спортивний фестиваль "Козацькі розваги". В урочистій церемонії відкриття та нагородженні переможців приймали участь представники ГО "Каховське Козаче Товариство" та ГО "Учасники АТО "Скіф".
У змаганнях взяли участь 4 команди:
І місце - ВПК "Сокіл"
ІІ місце - курінь "Мандрівник" СЗОШ N 2
ІІІ місце - команда "Чайка" ДЮСШ
Також приймав участь курінь "Сіроманці" ЦДТ.
Переможці та учасники козацького спортивного фестивалю нагороджені грамотами, кубками та призами.
А безпосередньо 14 жовтня 2020 року, з нагоди відзначення Дня захисника України, Дня українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці, в місті планується проведення наступних заходів:

http://kakhovka-rada.gov.ua/ua/events/14_zhovtnja_2020_roku_z_nagodi_vidznachennja_dnja_zahisnika_ukrajini_dnja_ukrajinskogo_kozatstva_pokrovi_presvjatoji_bogoroditsi_v_misti_planujutsja_nastupni_zahodi/

 

 

Фото: