UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ТИЖДЕНЬ ЄВРОПИ В НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ МІСТА


26.05.2015

Вже традиційно у травні в навчальних закладах міста проводилися заходи присвячені Дню Європи, який відзначається в третю суботу травня в Україні з 2003 року, а цього року він припав на 16 травня. Окрім запланованих традиційних годин спілкування, єдиного уроку «Україна - це Європа», євроквестів, фестивалів культур європейських народів проведено міську акцію «Напиши листа у центр Європи».
Старшокласникам було запропоновано провести засідання ради лідерів самоврядування шкіл, Євроклубів (СЗОШ № 2, НВК «Гімназія») з метою пошуку інформації про варіанти визначення центру Європи, адже їх відомо декілька дюжин, що залежить від того, яким методом визначати географічний центр Європи. Наступний крок - написати листа, у визначене місце, зміст якого може містити інформацію про заходи, які відбуваються у школі та місті до Дня Європи, привітання зі святом і, можливо, цей лист стане містком налагодження дружніх стосунків.
14 травня в залі Центру дитячої творчості зібралися представники навчальних закладів та озвучили результати проведеного дослідження. Отож, свої листи старшокласники направили у різні куточки Європи і аргументували чому саме в це місце направлено вітання. ЗОШ № 1 представила Токолова Тамара, яка написала листа англійською мовою в школу міста Дрездена, що в Німеччині. Єремейчук Анна, учениця 10 класу ЗОШ № 6 адресувала лист також у Німеччину верховному бургомістру Дрездена. Шиманська Дарина, учениця ЗОШ № 3 написала листа в Угорщину, м. Будапешт на адресу місцевої гімназії. Беч Марина, учениця ЗОШ № 4 направила свого дружнього листа в м. Монс, що в Бельгії. Учениця гімназії Кириченко Вероніка написала листа в Баварію на адресу міської школи у Регенсбурзі.
В своєму листі Беч Марина, звертаючись до жителів міста Монс, зокрема до мера Elio Di Rupo, зазначила що нам є що запропонувати Європі - ми подаруємо свою гостинність, відкритість, щирість, ми радо познайомимо із нашими славними традиціями. Шиманська Дарина розповіла угорцям про те, як святкують День Європи у школі та побажала успіхів і процвітання країні. До Хельми Орош, верховного бургомістра Дрездена звернулася Єремейчук Даша, яка висловила своє захоплення містом і запросила до рідної Каховки. Німецькою мовою написала лист-вітання Кириченко Вероніка, і не дивно, адже цього року Вероніка захищала науково-дослідницьку роботу в Малій академії наук (секції «Німецька мова»).
Кожен лист завершувався словами «З нетерпінням чекаємо вашої відповіді». Нехай листи дійдуть до адресата і налагодяться містки дружби з європейськими країнами.

Оксана Круковська, методист міського методичного кабінету

 

Фото: