UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ТИЖДЕНЬ ЄВРОПИ У КАХОВСЬКІЙ ГІМНАЗІЇ


18.05.2015

Щороку навесні в третю суботу травня в кожному куточку Україні традиційно відзначається День Європи. У Каховці вже багато років поспіль проводиться безліч заходів з нагоди цього свята. Гімназія, займаючи активну життєву позицію, долучається до святкувань, розробляючи нові, нестандартні форми роботи з молоддю. У 2015 році заклад продовжив багаторічну традицію святкування Дня Європи й проведення численних заходів, спрямованих на популяризацію ідеї європейської інтеграції України. Різноманітні заходи тривали протягом тижня, а 15 травня гімназію накрила хвиля європейської культури , символіки, музики, спорту... Навчальний заклад на деякий час перетворився на маленьке «Євромістечко»!
Святкування Дня Європи розпочалося з проведення найяскравішого й найемоційнішого шоу для учнів початкової ланки «Дитяче Євробачення». На цьому святі всі бажаючі, навіть ті, хто є аматором, мали змогу представити свої таланти: вокальні, хореографічні, музичні здібності, спортивні досягнення на сцені гімназії. Різні жанри, мови, костюми, стилі, емоції, враження... Усе це «Дитяче Євробачення» по-гімназійному! Цей захід не залишив байдужим жодного з глядачів, учасників, вболівальників!
Учні 9-Б класу взяли участь в міській акції «Напиши листа в центр Європи», оформивши послання й відправивши його на адресу місцевої школи міста Регенсбург, що розташоване на землях Баварії в далекій Німеччині. І не важливо, де знаходиться центр Європи, головне, щоб наша країна була в центрі уваги всіх європейців і отримала належну підтримку! Тож нехай читають листа німецькі учні й дізнаються більше про Україну в цілому, а зокрема Каховку й нашу рідну гімназію!
Цікавим і змістовним був єдиний урок «Пізнаємо Європу, щоб Європа пізнала нас!», під час проведення якого було продемонстровано відеосюжети про особливості життя й історії європейських країн, озвучено музичні фрагменти найвідоміших європейських виконавців, обговорено «невідомі факти відомих країн», переглянуто презентації. На основі цієї інформації було побудовано Євроквест, що відбувся 15 травня на території гімназії. У грі взяло участь 5 команд (8-9 класи), які показали не тільки свої знання традиції, історії, звичаїв європейських країн, а й свої фізичні можливості, спритність, командний дух, активність і величезне бажання корисно провести час!
Серед основних заходів варто відзначити міні флеш-моб «ЄВРОпазл». Усі класи в довільній формі, техніці, доклавши свою фантазію й нестандартний погляд, оформили частини великого пазлу. Наприкінці заходу на стіні гімназії була складена яскрава оригінальна картина під назвою «Велика європейська сім’я », де гідне місце посіла й Україна.
У рамках відзначення Дня Європи учні 10 і 11 класів взяли участь у Євротесті,у якому розкривалися питання життя й побуту європейців, їх історії й культури. Цікавинкою проведеного тесту була наявність творчих і креативних завдань, які особливо сподобалися учасникам опитування. Найбільш обізнаними виявилися випускники, 11-класники, хоча і в10-му класі були свої лідери і фаворити!
Тож, Каховська гімназія відсвяткувала День Європи! Гімназисти впевнені, що на Україну чекає тільки світле, мирне, щасливе європейське майбутнє! А всім каховчанам бажаємо терпіння й рішучості у справі становлення нашої країни в якості дійсно Європейської держави!

Фото: