UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

«ТАЧАНКА» ОБ`ЄДНУЄ!


28.07.2014

alt433 байкери з десяти областей України (Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Київська, Харківська та АР Крим) та з-за кордону (Молдова, Польща, Франція) у спекотні липневі дні приїхали підтримати VІІІ мотофестиваль «Тачанка» у Каховці. Та й справді, VІІІ мотофестиваль, організований за підтримки ГО «Спілка молодих підприємців Каховки» та «Ділова Каховщина», зібрав з 25 по 27 липня більше 5 тисяч своїх прихильників: байкерів, музикантів, просто глядачів з усіх регіонів нашої країни та з-за кордону.

Девіз цьогорічної зустрічі – «Тачанка» об’єднує». «2014 рік став важким випробуванням для нашого народу та країни. Нас огорнула хвиля нерозуміння та жорстокості. В країні, яка завжди була взірцем гостинності щодня відбуваються страшні речі, зупинити які ми можемо лише об’єднавши наші зусилля. Гадаю, нам варто “перезавантажитись”, щоб завтра ми змогли рухатись далі, допомагати друзям, підтримувати рідних та близьких. Неважливо звідки ви, які ваші політичні вподобання, адже байкери – це велика і дружня сім’я, - говорить організатор фестивалю, президент мотоклубу «BLOODNые байкеры» Олександр Зікранець. – “Тачанка” об’єднує людей, “Тачанка” об’єднує міста, “Тачанка” об’єднує країни. Своїм гаслом ми прагнемо сказати, що усі, хто обирає байк, є мотобратами та мотосестрами, великою та дружньою мотоспільнотою».
Як і торік, на території фестивалю була розташована сцена та фестивальний майданчик. За задумом організаторів, цього року весь час гостей було сплановано  як низку різноманітних заходів, що  виправдано дало відвідувачам свободу вибору за інтересами.
На сцені відбувся основний концерт, зокрема, виступи рок-гуртів та церемонія нагородження. Справжній аншлаг зібрав тут виступ хедлайнерів  фестивалю – гуртів «Рудий Руді»(м. Херсон) та «ГАЛяК» (м.Київ). Гурт «БАДы» (м. Каховка) виконав відому пісню про тачанку, а учасники гурту «Jack Pоt» (м. Херсон) підкорили гостей своїм шармом. Якість світла та звуку також приємно вразила гостей.
Зі сцени лунали привітання та нагородження. Так «Міс Тачанка-2014» стала мотошанувальниця за кермом Світлана Бежан (м. Берислав). Першим, хто приїхав на «Тачанку» виявився байкар з с. Підстепне Євген Навроцький. Найбільший пробіг подолали байкери: Пьєр (Франція), Максим (Україна, Київ), Влад (Молдова, Кишеньов), “Шатун” (Польща, 1500 км.). Вітали на сцені першого співорганізатора фестивалю Валерія Черняка, а нагороду “За відданість “Тачанці”” отримав Віктор Зубков. Байкер-ветеран та наймолодший байкер виявилися представниками однієї мотодинастії: байкер-ветеран — дядя Юра, а наймолодший байкер — його онук Лев. Було приємно й те, що з року в рік до Каховки приїжджає все більше мотосімей з дітьми. У другий день на сцені вітали мотосім’ю з Миколаєва з синочком Ігорем, який того дня святкував свій день народження.
    Цього року мешканці міста отримали можливість побачити не лише мотопарад, у якому прийняло участь 333 байкери, а й стати свідками  цікавих мотоконкурсів, серед яких було багато і суто байкерських: «найбільш гучний сигнал», «кращий тюнінг», «найкращий антикварний мотоцикл» тощо. А ввечері біля сцени обрали найбільш яскравий мотоцикл.
У цьому році організатори мотофестивалю запропонували ознайомитись з історією міста, організувавши безкоштовні екскурсії до Каховського історичного музею та пам’ятними місцями Каховки. Також кожен учасник фестивалю отримав інформаційний буклет «Тачанка: історія та сучасність» з історії нашого міста, монументу «Легендарна Тачанка» та розвитку мотофестивалю «Тачанка». Подарували гостям і випуск фестивальної газети та календарики з позначкою «Тачанки 2015». «Нас радує те, що з року в рік збільшується цікавість гостей фестивалю до історії нашого легендарного міста - зазначає прес-аташе фестивалю Владислава Базилевич, - тож ми вже третій рік поспіль презентуємо Каховку, як гостинне місто з величним минулим і цікавим сьогоденням».
«Родзинками» фестивалю стали: мокра дискотека; мотопарад вулицями міста; колективне фото на монументі «Тачанка» кожному у подарунок; мотоконкурси; екскурсія до Каховського історичного музею та пам`ятними місцями Каховки на ретро-автобусі; буклети з історії міста та розвитку мотофестивалю; газета “Тачанка”; спеціальні гості фестивалю — брати Меркулови — рекордсмени Національного реєстру рекордів України.
Кожного року мотофестиваль має певну соціальну спрямованість. Так, наприклад, у 2010 році байкери відвідували вихованців дитячого будинку «Радість», у 2011 – збирали кошти на експозицію, присвячену Великій Вітчизняній війні у Каховському історичному музеї. У 2012 році організатори акцентували увагу своїх гостей навколо долі маленької Валерії, яка важко хворіє, а у 2013 – допомагали сину байкера, маленькому Сашку. У цьому році кожен бажаючий міг підтримати маленьких вихованців човнової станції (зібрали 1070 грн.) та українську армію (150 грн.).
Під час закриття фестивалю з великої сцени гостей і байкерів привітав увесь оргкомітет «Тачанки-2014», подарувавши присутнім яскраве файєр-шоу, а ініціатори фестивалю Олександр Зікранець та Віктор Зубков побажали фестивалю і далі радувати своїх глядачів та пообіцяли зустрітися на “Тачанці — 2015”.
Наостанок наведемо слова одного з наших гостей, байкера Руслана з м. Херсон: «Большое, огромнейшее спасибо всем, кто организовал ТАЧАНКУ 2014. Всем, кто приложил свой труд к созданию нашего любимого мотофестиваля в такое нелегкое для страны время. Благодарность ведущему Алексею Могилевскому: в такую жару мы не очень активны, но он как всегда поднимал настроение и боевой дух мотобратьям и всем остальным зрителям фестиваля. ТАЧАНКА объединяет и не перестает удивлять своим гостеприимством. Желаем долгих лет жизни нашему мотофестивалю, здоровья и энергии всем организаторам. Надеемся на встречу в следующем 2015 году. СПАСИБО!!!!!!!!!!!!».
Оргкомітет фестивалю дякує партнерам: мінеральна вода «Каховка», ПрАТ «Чумак», ТОВ "Геліос-1", ПП «Властелин», ДПДГ «Асканійське», ДПДГ «Каховське», Каховський ХПП, ПП Матросов М.С., ПП Прийма А.А., АТП 16506, магазини: “Овіс”, “Ромашка”, “Едельвейс”, “Наш магазин”, “Продмаг 24 часа”, ПП Могила В.А., ПП Фанін Ю., ПП Білоброва М.М., КВУ «Каховський водоканал», ДНЗ «КПЛСП», КП КТП, ОГП "Щит", Каховський РВ УМВС України, ФГ "Зоря Каховщини", ФГ "Алтанал", таксі «Бджілка» та таксі «Пятерочки», друкарні «Приват», фотосалону «Фото-ЧіЗ», МГО «ДІЛО», МГО «Драйв», шоу-агенство «Зажигалка», ПП Юраш В.А., відділам Каховської міської ради: у справах молоді та спорту; міського господарства, надзвичайних ситуацій; організаційної роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю; освіти; культури.
То ж, до зустрічі на «Тачанці-2015»!           

 

©Фотограф - Владислава Базилевич

Фото: