UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Свято жіночності та краси у Каховській міській територіальній громаді


10.03.2021

Міжнародний жіночий день цього року відзначили яскраво і насичено та з дотриманням усіх карантинних обмежень.

 

     Міський голова Віталій Немерець так привітав мешканок Каховської міської територіальної громади: «Наші милі, неповторні, надзвичайні, наші найпрекрасніші жінки: кохані, матусі, доньки, бабусі, колеги...Зі святом весни, краси та чарівності! Нехай кожен день для вас буде таким, як цей: сповнений усмішками, сюрпризами, гарним настроєм, любов’ю та турботою. Ви — наша ніжність у серці, наша підтримка, наше натхнення. Будьте коханими, живіть із задоволенням, будьте здоровими, радісними...і просто щасливими!».

 

     Секретар Каховської міської ради Ірина Гончарова від імені депутатського корпусу привітала усіх жінок із 8 березня такими словами: «Тендітні, чарівні дівчата, нехай ваш дім буде наповнений посмішками і коханням. А ми будемо працювати над тим, щоб Каховка — наш спільний дім — була для вас комфортним містом. Містом, де захочуть будувати сім’ю і домівки ваші діти і онуки. Бажаю, аби кожен ваш подих був наповнений любов’ю, а поруч завжди були надійні й вірні чоловіки».

 

     Напередодні Міжнародного жіночого дня, 4 березня, у міському культурно-методичному закладі (раніше — РБК ім.Фрунзе) відбувся святковий концерт «Весна — це жінка, жінка — це весна!». Під час зустрічі говорили про відомих українок з часів Київської Русі й до сьогодення, і, звичайно, про здобутки каховчанок.

     Міський голова Віталій Немерець щиро привітав присутніх та відзначив працівниць із різних сфер — справжніх фахівчинь своєї справи — грамотами і подяками за зразкове виконання службових обов’язків, високий рівень професійної майстерності, особистий внесок у розвиток міста та з нагоди Міжнародного жіночого дня, а також почесною грамотою голови Херсонської обласної ради, почесною грамотою і подякою голови Херсонської обласної державної адміністрації.

     Під час концерту звучали неперевершені композиції відомих хітів від Юрія Іванова, Олександра Ковальчука, Аліни Щадневої, влучні ліричні відступи від Дениса Кириценка і Петра Сича. Директорка Світлана Сидьолкіна і наукова співробітниця Каховського історичного музею Валентина Чечина презентували частину унікальної колекції жіночих парфумів.

     А вже ввечері з концертною програмою до Каховки завітав відомий співак Максим Лозовий у супроводі оркестру «Аркадія» Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв (під керівництвом Олени Новаковської).

 

     7 березня у МПК «Меліоратор» відбувся благодійний святковий концерт «А жінка в світ приходить для любові…». З теплими словами привітань до присутніх у залі жінок звернувся міський голова Віталій Немерець, який побажав усім здоров’я, добробуту, миру та божої ласки. Святковий настрій глядачам дарували колективи художньої самодіяльності, студія спортивного бального танцю «Престиж», зразковий ансамбль танцю «Радість», ансамбль народного танцю «Надія», солісти-вокалісти та вокальні ансамблі. Тим часом, у фойє МПК «Меліоратор» діяла виставка віял від Маргарити Шевченко — «Капризи для милих дам». А також працював благодійний ярмарок для порятунку життя Аделіни Мотенко (СМА, 1 тип), де кожен охочий міг придбати весняний сувенір та оригінальні листівки, виготовлені власноруч вихованцями Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. У результаті на лікування маленької каховчанки було зібрано 3 тисячі гривень.

 

     8 березня за ініціативою ГО «МО «Нічна мана» спільно з відділом у справах молоді та спорту Каховської міської ради біля центрального універмагу пройшли святкові молодіжні вуличні акції:

     - представники МГФОГП «Щит» дарували жінкам тюльпани в рамках акції «Перша квітка»;

     - дівчата-волонтери з парламенту старшокласників вітали містян святковими листівками «Весняний подарунок»;

     - центральною акцією став благодійний ярмарок для порятунку життя маленької каховчанки Аделіни Мотенко, який проводився спільно з волонтерською групою #SaveAdel. Станція юних натуралістів, Станція юних техніків, Центр дитячої творчості, школярі нашої територіальної громади, ГО «Каховський узвіз» та учасники святкового концерту долучилися до акції та надали саморобки, створені з любов’ю до цієї маленької дівчинки. У результаті на лікування було зібрано 6650 гривень.

     Міський голова Віталій Немерець вітав усіх жінок найщирішими побажаннями та подарував кожній волонтерці квіти весни — тюльпани. Круту атмосферу створювали ді-джей Хотабич (Сергій Кошелєв) та неперевершений ведучий Сергій Аркуша. Музичні вітання дарували вихованці Центру дитячої творчості, МПК «Меліоратор» та улюблені міські солісти Галина Завіруха і Юлія Ващенко. Парламент старшокласників проводив веселі танцювальні флеш-моби. А усі охочі робили фото на згадку біля ніжної весняної фотозони, створеної вихованцями Станції юних натуралістів.

 

     Свято жіночності та краси відбулося також і у сільських клубних закладах Каховської міської територіальної громади.

     7 березня на святковому концерті у Малокаховськоу сільському будинку культури від імені міського голови Віталія Немерця з вітальним словом до жінок звернулася заступниця міського голови Галина Лобунько. Також привітання лунали від старости Малокаховського старостинського округу Леоніда Каськовича. Чудовим подарунком для жінок стала концертна програма за участю місцевих талантів під назвою «Весняна жінка» та виступи учасників художньої самодіяльності.

     8 березня Чорноморівський сільський клуб, Роздольненський сільський будинок культури та сільський клуб у селі Вільна Україна радо запросили до себе на гостини своїх односельців та гостей свята. Роздольне та Чорноморівка відсвяткували одразу дві події — Міжнародний жіночий день та Масляну. Тож, насолодившись концертами, всі присутні мали змогу поласувати запашними млинцями та іншими смаколиками з чашечкою чаю чи кави.

 

Фото: