UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Стратегія розвитку: шлях невтомної праці громади для досягнення успіху


15.12.2020

На початку грудня Каховська територіальна громада на конкурсній основі отримала можливість долучитися до цікавого проєкту в рамках програми підтримки "U-LEАD з Європою" з розробки стратегічного плану розвитку громади. І ось сьогодні відбувся перший навчальний семінар в рамках проєкту. Досвідчені тренери Денис Абрамов і Віктор Бондарук протягом кількох годин презентували теоретичні та практичні доробки із зазначеної теми. Ділились своїм досвідом та застерігали від можливих ризиків і ті громади, які вже брали участь у розробці стратегічних планів за цією програмою (Магдалинівська та Підгородненська громади Дніпропетровської області).
Насамперед Каховській громаді потрібно створити дієву робочу групу у складі представників владних структур, громадянського суспільства та ЗМІ. Саме ця група активно працюватиме протягом року за різними напрямами життєдіяльності міста, спираючись на показники соціально-економічного розвитку. Безперечно, побудова довгострокової стратегії передбачатиме проходження усіх етапів: від стратегічного аналізу та створення SWOT-матриці до широкого обговорення стратегії у громаді та подальшого її затвердження на сесії Каховської міської ради.
Стратегічне планування розвитку вже тривалий час застосовується в Україні, але досі воно давало позитивний результат переважно в містах обласного значення, які мали більш-менш відповідні для цього людські та матеріальні ресурси, а також волю керівництва міста для реалізації плану. В процесі децентралізації влади в Україні з’явилися нові спроможні територіальні громади, які досі не мали досвіду такого планування свого розвитку. То ж тепер вони мають самостійно, виходячи з власних інтересів, визначати і планувати власне майбутнє з використанням сучасних методик.
Переконані, що Каховська міська територіальна громада досягне успіху йдучи цим шляхом та користуючись консультаціями професіоналів з питань, які належать до різних аспектів стратегічного планування.

Фото: