UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

СПОСТЕРЕНЖНА КОМІСІЯ ВІДЗВІТУВАЛА ЗА РІК


29.12.2014

24.12.2014 у залі засідань Каховської міської ради відбулося засідання спостережної комісії при виконавчому комітеті Каховської міської ради. На засіданні були присутні члени комісії та запрошені: заступник начальника Каховського МВ КВІ УДПтС в Херсонській області Парфененко О.М. та начальник сектора дільничних інспекторів Каховського РВ УМВС України в Херсонській області Чонка А.А..

На засіданні заслухали:

Парфененко О.М., яка проінформувала спостережну комісію про роботу Каховського МВ КВІ УДПтСУ в Херсонській області за 2014 рік.

Директора ЦСССДМ Каховської міської ради Соколовську Г.Е., яка прозвітувала про проведену роботу з особами, які звільнилися з місць позбавлення волі, щодо яких надійшли повідомлення Каховського МВ КВІ УДПтСУ в Херсонській області.

Начальника відділу у справах дітей Каховської міської ради Сушко О.А., яка надала інформацію щодо профілактики правопорушень та злочинів серед дітей нашого міста.

Голову ГО “Щит” Матвієнко П.О., який зазначив, що організація тісно співпрацює з Каховським РВ УМВС України в Херсонській області, а саме з дільничими інспекторами міста. Доповнив виступ голови ГО “Щит”, начальник сектору дільничих інспекторів Каховської РВ УМВС України в Херсонській області Чонка А.А., який зазначив, що дільничими інспекторами постійно проводиться робота з особами, які звільнилися з місць позбавлення волі, основні зусилля спрямовуються на належне виконання індивідуально-профілактичної роботи, спрямовану на виправлення та попередження учинення засудженими особами правопорушень та нових злочинів.

По завершенню засідання голова спостережної комісії Чернявський В.В. підвів підсумки роботи комісії за 2014 рік.

Рішенням виконавчого комітету міської ради від 08.07.2014 № 163 затверджено новий склад спостережної комісії; комісія утворена терміном на 3 роки. Голова комісії - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; секретар комісії - головний спеціаліст юридичного відділу міської ради. До складу комісії входять представники: кримінально - виконавчої інспекції, РВ УМВС України у Херсонській області, МГФОП «Щит», Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міськрайонного центру зайнятості, управління праці та соціального захисту населення, представники громадських організацій.

У своїй діяльності спостережна комісія керується ЗУ “Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк”, Кримінально-виконавчим кодексом України, Положенням про спостережні комісії, затвердженим Постановою КМУ від 1 квітня 2004 року № 429.

Спостережною комісією здійснюється організація та громадський контроль за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Організаційною формою роботи спостережної комісії є засідання.

Протягом поточного періоду 2014 року відбулося 10 засідань комісії, на яких були розглянуті питання:

- про аналіз роботи Каховського міськрайонного підрозділу МВ КВІ УДПтС в Херсонській області за підсумками 2013 року, щодо його взаємодії з державними, громадськими, релігійними організаціями та ЗМІ за 2013 рік.

- про стан надання соціальних послуг Каховським міськрайонним центром зайнятості особам, звільненим з місць позбавлення волі за підсумками 2013 року та щодо припинення діяльності складу нинішньої спостережної комісії і затвердження нового складу спостережної комісії.

- про роботу Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підсумками 2013 року та за І квартал 2014 року.

- про Закон України « Про амністію у 2014 році» та про роботу Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді стосовно громадянки, яка перебуває під супроводом.

- про зміни внесені до Закону України «Про амністію у 2014 році» від 06.05.2014

- про вжиття заходів щодо забезпечення реалізації положень Закону України « Про амністію у 2014 році;

- про оновлений склад спостережної комісії (рішенням виконкому від 08.07.2014 №163 було затверджено новий склад спостережної комісії, комісія утворена строком на 3 роки) та про роботу Каховського МВ КВІ УДПтС в Херсонській області.

- про роботу Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з громадянами, звільненими з місць позбавлення волі та умовно-засудженими за І півріччя 2014 року та про дію Закону України «Про амністію” у 2014 році;

- про надання допомоги у виправленні і ресоціалізації засудженому та про поліпшення на підприємствах і установах, незалежно від форм власності, індивідуально-профілактичної та виховної роботи з особами, засудженими до громадських або виправних робіт, та особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання.

- про проведений захід – засідання круглого столу в рамках Дня спільних дій в інтересах дітей, на базі Каховського МВ КВІ УДПтС в Херсонській області;

- про роботу дільничних інспекторів Каховського РВ УМВС України в Херсонській області щодо здійснення контролю за особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання та про роботу Каховського міського громадського формування з охорони громадського порядку «ЩИТ».

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 року № 429 секретарем спостережної комісії ведеться облік осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, осіб засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та осіб, які звільнені з місць позбавлення волі, ведеться журнал обліку. Дані щодо осіб заносяться згідно повідомлень, надісланих до спостережної комісії з Каховського МВ КВІ УДДтС України в Херсонській області та місць позбавлення волі. Всього за 2014 рік на обліку перебуває 75 осіб.

Протягом 2014 року до спостережної комісії від зазначених категорій громадян звернень не надходило.