UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Спортивні заходи з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту:


18.09.2014

Гирьовий спорт

13 вересня на с/к «Олімпійський» відбувся традиційний V-й відкритий міський турнір з гирьового спорту та турнір на призи багаторазового Чемпіону світу з гирьового спорту серед ветеранів (МКМГС) Павла Мариніна. В змаганнях взяли участь 32 учасники різних вікових категорій з Каховки, Н.Каховки, Херсона, Берислава, Кривого Рогу та Києва. Під час змагань юні та досвідчені майстри «залізної гри» продемонстрували свої найкращі богатирські якості. Серед тих хто виступив найкраще у своїх категоріях – Кирило Смашнов, Віталій Гарматін, Павло Маринін (мол.), Федір Мороз, Микола Костиря, Сергій Маринін та інші. Переможці та призери у кожній віковій та ваговій категорії були відзначені грамотами, медалями та призами від організаторів – відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради та аматорського об’єднання фізичного розвитку «Богатир» Каховського районного будинку культури ім. Фрунзе.

 

 Турнір з шашок-64

13 вересня на території літнього майданчику кафе «Рандеву» відбувся традиційний відкритий міський турнір з шашок-64, організований Каховською міською шашковою Федерацією спільно з відділом у справах молоді та спорту міськради. В змаганнях взяли участь 17 спортсменів (у т.ч. 5 жінок) з Каховки, Нової Каховки, Бериславського, Іванівського та Каховського районів.

У підсумку змагань перемогу виборов представник с. Львово Бериславського району першорозрядник Василь Райляну (18 очок з 22 можливих), на другому місці каховчанин Володимир Лоренцев (17 очок), на третьому – Юрій Гайович (с.Львово Бериславського р-ну).

Серед жінок кращий результат у Ольги Мелехиної (с. Малокаховка). За нею фінішували каховчанки - Алла Ралко та Віолета Тишковець.

Переможець та призери нагороджені дипломами, медалями та цінними призами від організаторів.

 

 

К.Чорнощоков,

голова правління КМШФ,

гол. суддя змагань

 

Шаховий турнір памяті В.Войнаревича

З 7 по 14 вересня в приміщенні шахового клубу міського Палацу культури «Меліоратор» проходив традиційний відкритий шаховий темпо-турнір, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України В.О.Войнаревича. Організували турнір Федерація шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту міської ради, при організаційній та фінансовій підтримці депутата міської ради І.Хомінця.

В змаганнях взяли участь 27 шахістів різного віку з Каховки та Нової Каховки, у тому числі і учні Валерія Войнаревича: майстер ФІДЕ М. Гриценко, міжнародний майстер Ю. Зінкевич, кандидати у майстри спорту України з шахів О.Ктітор, Д.Кузьоминський, А.Ралко, М.Усанов та інші.

Турнір проходив за швейцарською системою з 9 турів, з рейтинговим жеребкуванням учасників за правилами швидких шахів та з контролем часу 20 хвилин до кінця партії кожному з учасників. Головна боротьба за призові місця точилася між фаворитів і найбільш досвідчених майстрів. У підсумку перше місце у турнірі з доробком у 7,5 очок з 9 можливих здобув каховчанин Микола Гриценко. Одразу два учасники набрали по 7 очок – Олексій Ктітор з Каховки та Юлія Зінкевич з Н.Каховки, але додаткові показники кращими виявились у О.Ктітора - у нього друге місце в турнірі. Ю.Зінкевич на третьому місці. Четверте та пяте місце зайняли каховчани Максим Усанов та першорозрядниця Євгенія Ралко.

 

О.Пільщіков,

гол. суддя турніру

 

Теніс

14 вересня на тенісних кортах новокаховського стадіону «Енергія» відбувся відкритий аматорський тенісний турнір, організований любителями тенісу м. Каховки та присвячений Дню фізичної культури і спорту. Турнір проводився у змішаному парному розряді «мікст». Серед учасників змагань тенісисти з Каховки, Н.Каховки, Херсона, Кривого Рогу. турнір проходив у цікавій та безкомпромісній спортивній боротьбі і, у підсумку, приніс перемогу каховській парі Володимира та Галини Комягіних. На другому місці пара Анатолій Юдін – Ірина Маліч (Кривий Ріг), на третьому – Сергій Карасьов (Херсон) – Ірина Яременко (Каховка).

Фото: