UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Шаховий турнір до Дня Перемоги


13.05.2015

З 1 по 3 травня 2015 року в шаховому клубі міського Палацу культури «Меліоратор» відбувся відкритий міський шаховий темпо-турнір, присвячений 70-річчю Перемоги. В змаганнях, організованих Федерацією шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту Каховської міської ради, взяли участь шахісти з Каховки та Нової Каховки (всього 28 учасників), серед яких міжнародний майстер, чотири кандидати в майстри спорту, першорозрядники та юні вихованці відділення шахів Каховського КЗ «ДЮСШ».
Турнір проводився за швейцарською системою з 9 турів (з контролем часу 20 хвилин на партію кожному з учасників). Боротьба за першість йшла жорстка та безкомпромісна з першого до останнього туру. У підсумку перемогу в турнірі святкував кандидат у майстри спорту з Каховки Артур Ралко з результатом 8 очок з 9 можливих. Друге та третє місця розділили між собою кандидат у майстри спорту Олексій Ктітор (Каховка) та міжнародний майстер Юлія Зінкевич (Н.Каховка) , які набрали по 7,5 очок. Але за додатковими показниками «срібло» турніру у О.Ктітора. Четверте-п’яте місця також розділили два учасники - Володимир Якуба (Н.Каховка) та КМС з Каховки Дмитро Кузьоминський - у них по 5,5 очок.
Кращій результат на жіночій дошці показала учениця КЗ «ДЮСШ» Євгенія Ралко - 5 очок. Перше місце серед ветеранів у турнірі здобув каховчанин Віталій Явнюк (5,5 очок), друге та третє завоювали Володимир Гула (Н.Каховка) та Сергій Вітюк (Каховка) - у них по 5 набраних очок. Серед юних учасників турніру кращі результати у Віолети Тишковець та Дениса Здольника.
Призери турніру та кращі шахісти у номінаціях нагороджені почесними грамотами відділу у справах молоді та спорту, пам’ятними медалями та цінними призами від спонсорів змагань - депутата міської ради Ігоря Хомінця та приватного підприємця Олега Олійника.


О.Пільщіков,
головний суддя турніру