UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Сесія Каховської міської ради розпочалася з “різного”


27.05.2016

Вже традиційно сесія Каховської міської ради 26 травня 2016 року розпочалася з "різного". Знов дискусію викликало питання збору благодійних внесків батьків. Начальник відділу Освіти Михайло Гончар зауважив, що ці збори здійснюються самими батьківськими комітетами (а не директорами шкіл чи вчителями), а два рази на рік проводиться аналіз доходів та видатків батьківського комітету. Врешті-решт зійшлися на тому, що необхідно зібратися на позачергову сесію, в рамках якої обговорити усі питання, які пов’язані зі сферою освіти, вивчити документацію та прийняти відповідні рішення.
Іншими "яблуками розбрату" стали дитячий майданчик, встановлений на набережній міста недалеко від кафе "Парк Авеню" та пошук балансоутримувача будинків. Для того, щоб з’ясувати питання зняття з балансу КП "ККК" будинків по вул. Освіти та Горняків викликали директора КП "ККК" Андрія Сєрова. Та з’ясувалося, що ці будинки не перебувають на балансі цього комунального підприємства.
Проблемним питанням є і відсутність переходу по вул. Мелітопольська в районі ДСУ, а там чотири смуги руху. Вихід із ситуації - розробити схему дорожнього руху у Каховці, і відповідно до неї, нанести всі необхідні розмітки і знаки. Також зійшлися на потребі полагодити секції "лежачих поліцейських" в центрі міста. Виступив депутат Руслан Романенко, який минулого року подарував місту європейську клумбу. Він висловив намір передати її до КП "КТП" разом з інвентарем для догляду за цим об’єктом ландшафтного дизайну.
З презентацією роботи організації ЛЖВ звернувся до присутніх її керівник Руслан Паршиков. Він також висловив пропозицію щодо створення на базі колишнього дитячого садочку "Орлятко" Центру реабілітації для соціально незахищених категорій населення з тимчасовим перебуванням кількістю до 40 осіб. Заслухавши коментарі працівників ЦСССДМ та управління праці і соціального захисту населення щодо цього питання, більшість депутатів висловили заперечення щодо розміщення такого центру у житловому масиві поряд з загальноосвітніми школами № 3 та № 4.
Рішення, прийняті на сесії 26.05.2016 невдовзі можна буде побачити тут: http://kakhovka-rada.gov.ua/ua/documents/za_2016_rik_172