UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Сесія Каховської міської ради 5 липня 2016 року: порозуміння знайдено


06.07.2016

5 липня сесія Каховської міської ради розпочалася з приємного: вітали з днем народження своїх колег-депутатів - Людмилу Бендеберю і Павла Філіпчука.
Після цього перейшли до "Різного". Гострим моментом цієї сесії стала ситуація навколо персональних даних секретаря ради Лілії Дроздік. Окрім цього відбулася знакова політична подія, ініціатором якої виступив депутат від "Об’єднання "Самопоміч"" Сергій Яременко. На 15 сесії міської ради були офіційно поставлені підписи керівників різних фракцій і партій під символічним договором про спільну працю на благо нашого міста: "Об’єднання "Самопоміч"", "Батьківщина", "Опозиційний блок", "Радикальна партія Олега Ляшка", "Укроп", "Відродження", "Союз лівих сил". Останнім, як консолідуюча фігура, підписався міський голова Андрій Дяченко. Фракція БПП "Солідарність" не долучилася до підписання цього документу, адже готова співпрацювати з усіма, окрім "Опозиційного блоку".
Після цього перейшли до розгляду ряду "наболілих" питань. Перевезення на городи в "часи пік" коментував директор АТП Володимир Литвиненко. Він пояснив, що АТП працює згідно потреб городників та до заяв голови городніх кооперативів, якими визначається кількість рейсів.
Знов дискусію викликало питання благоустрою ж/м Светлово. Директор КП КТП Олександр Зайцев зауважив, що працівники підприємства працюють на повну силу, але ж 10 жінок-двірників та 3 чоловіки, які виконують дорожні роботи, фізично не в змозі підтримувати ідеальний порядок по всьому місту. Щодо освітлення вулиць східної частини міста, то, згідно договору, протягом двох наступних місяців ці роботи мають бути виконані. Знов підіймали питання безпритульних тварин. Міський голова Андрій Дяченко запевнив, що у 2017 році в місті має бути реалізовано грантовий проект щодо стерилізації та щеплення безпритульних чотирилапих.
Гаряче обговорення викликало питання парку атракціонів. Якими повинні бути ці атракціони? Чи має право орендар здійснювати їх заміну на власний смак чи повинен міняти лише на рівнозначний атракціон? Можливо, варто переглянути весь договір оренди з участю усіх зацікавлених сторін? На тому і зійшлися: питання перенесено на наступну сесію, а до цього має відбутися зустріч з представниками фірми-орендаря, потенційних інвесторів, міського голови та депутатів Каховської міської ради. Знов "яблуком розбрату" став пошук балансоутримувача будинків. Для того, щоб з’ясувати питання зняття з балансу КП "ККК" будинків по вул. Освіти та Горняків викликали директора КП "ККК" Андрія Сєрова.
Найдовше чекали "свого" питання директор ДНЗ "КП ЛСП" Алла Клименко та викладачі ліцею, адже фінансування цього закладу на ІІ півріччя було під питанням. Начальник фінансового управління Олександр Гончаров пояснив, що в бюджетному кодексі прописана необхідність фінансування таких закладів, а також заборонена їх ліквідація до 2018 року. Після обговорення депутати проголосували фінансування закладу з міського бюджету до нового 2017 року.
Структура міськвиконкому також була "під питанням", її депутати проголосували на ІІІ квартал.
Рішення, прийняті на сесії 05.07.2016 та поіменне голосування депутатів невдовзі можна буде побачити тут:

http://kakhovka-rada.gov.ua/ua/documents/za_2016_rik_172

Фото: