UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

СЕРГІЙ ХЛАНЬ ЗУСТРІВСЯ З КАХОВСЬКИМИ ДЕПУТАТАМИ


27.11.2017

Три роки роботи в парламенті народний депутат України Сергій Хлань відзначив низкою зустрічей з каховчанами.

Окрім зустрічей з аграріями району та працівниками ЦРБ, народний депутат також приділив увагу депутатам Каховської міської ради.

24 листопада Сергій Хлань разом з каховськими депутатами провели круглий стіл та обговорили ряд важливих для міста питань, серед яких: медична реформа, децентралізація, та головне - участь Каховки в програмах по фінансування будівництва інфраструктурних об’єктів з держбюджету.

За словами парламентаря, залучення фінансів з держбюджету в Каховку - питання, на яке депутати повинні звернути особливу увагу. "За три роки в Каховський район було залучено 12 млн, а в місто - лише 3,5 млн. У держави нарешті з’явилися кошти на розвиток, і залучати їх в Каховку - не проблема. В районі депутати працювали, в Каховці ж займалися політикою - результат більш, ніж очевидний", - зазначив Сергій Хлань.

Наразі опозиційні депутати від Самопомочі та Опозиційного блоку часто блокують виділення коштів на проекти розвитку міста. На їх думку, не варто витрачати кошти на проекти, оскільки вони не впевнені, чи будуть кошти на його реалізації. Це при тому, що Сергій Хлань за три роки залучив на свій округ 70 млн гривень.

Сергій Хлань привів приклад Генічеська, куди в минулому році він залучив кошти 3,2 млн гривень з держбюджету на реконструкцію всіх котелень шкіл, дитсадків та лікарні: "Каховка може піти шляхом Генічеська, де ми повністю замінили котельні. Я прошу лише одного - використовуйте мої можливості, фінансуйте проекти і місто отримає користь"

Аргументи Сергія Хлань були переконливими і деякі депутати змінили свою позицію щодо фінансування проектів.

Цю думку від самого початку підтримував і міський голова Андрій Дяченко, який зазначив, що наразі Каховка готує проект по реконструкції міської набережної, шкільних стадіонів та освітлення вулиць:"Завдяки нашому представнику у парламенті ми можемо отримати співфінансування від держави в розмірі до 80%. Проект, який коштує декілька десятків тисяч гривен може залучити в місто декілька мільйонів. Ми повинні забути політичні чвари та скористатися цією можливістю."

Щодо обрання центру госпітального округу, Сергій Хлань порадив міським і районним депутатам об’єднатися, щоб саме Каховка стала центром округу: "Необхідно діяти усім разом, забути про політичні амбіції, коли справа стосується Каховки.  Сьогодні каховські лікарі підготують список необхідного обладнання, а міський і районний бюджет повинен його профінансувати. Наше завдання - якомога краще обладнати нашу лікарню, щоб не було навіть тіні сумніву - центр госпітального округу повинен бути в Каховці!"
Нажаль, багато депутатів не прийшло на зустріч з представником нашого міста в парламенті, навіть незважаючи на те, що саме вони були ініціаторами цієї зустрічі.

 

 

Фото: