UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

СЕМІНАР “МІСЦЕВІ КОНТРОЛЕРИ ЗА ВИКОРИСТАННЯМ ДЕРЖАВНИХ КОШТІВ”


25.06.2015

25 червня 2015 року на базі Каховського міськвиконкому (в рамках міськихї заходів до Дня Конституції України та Дня молоді) відбувся семінар "Місцеві контролери за використанням державних коштів". В ньому взяло участь 19 чоловік: працівники Каховського міськвиконкому, депутати міської ради, представники міських ЗМІ, громадські активісти та представники громадських організацій міста Каховки та Нової Каховки. Семінар проходив у рамках проекту "Місцевий громадський контроль за використанням державних фінансів" за фінансової підтримки Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів (Блек Сі Траст). Мета семінару - вивчення кращих практик контролю над використанням державних фінансів та удосконалення інструментів з протидії корупції на місцевому рівні, налагодження комунікації між громадськими активістами, представниками влади та ЗМІ у сфері протидії корупції. Під час семінару було розглянуто: оновлене нормативно-правове регулювання питань боротьби з корупцією; кращі практики контролю над використанням державних фінансів та інструменти з протидії корупції на місцевому рівні; методи запобігання та боротьби з корупцією на різних рівнях. На цьому семінарі кожен зміг дізнатися щось нове для себе або просто закріпити свої знання у сфері боротьби з корупцією. Багато говорилось щодо причин появлення корупції у радах, її запобігання у виконавчій владі, а також щодо заходів проти корупції у судовій владі. Серед заходів проти корупції у судовій владі є: - Надання судді лише функціонального імунітету; - Незалежна судова влада. Але на жаль існує дуже багато проблем у боротьбі з корупцією, які також оголошувалися на семінарі. Серед них: Страх створювати незалежні інституції, дуже повільні зміни та не інформування суспільства владою про їх ініціативи.
По закінченню семінару присутніх було запрошено до "кави-брейк" та продовження неформального спілкування. Більшість присутніх зробили висновок, що корупція є однією з найстрашніших проблем нашого часу, але боротися з нею дуже тяжко.
Організаторами семінару виступили: Міжнародний центр перспективної досліджень (м. Київ) (предсатавники Ярослав Ковальчук, Анатолій Октисюк) БО "Фонд громади м. Херсон "Захист" (представник Дар’я Нудьга). Організаційну допомогу надав також відділ у справах молоді та спорту Каховської міської ради.

 

 

Фото: