UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ПРОПАГУЙМО БЕЗПЕКУ ПРАЦІ СЕРЕД МОЛОДІ


29.04.2016

У 2016 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією Міжнародної організації праці відзначається під девізом - «Стрес на робочому місці: колективний виклик». З нагоди Дня охорони праці головним страховим експертом відділення виконавчої дирекції у м. Каховка Рожок Л.П. прийнято участь у організації та проведені семінар-нарад, «круглих столів», конкурсів, лекцій, зустрічей з колективами та інших заходів на підприємствах страхувальників.
Не забуваємо і про підростаюче покоління. Вже стало багаторічною традицією, що працівники відділення проводять відкриті уроки, присвячені Всесвітньому дню охорони праці, в ДНЗ "Каховський ліцей сфери послуг" м. Каховка. Головний страховий експерт поспілкувалася з майбутніми спеціалістами, до яких донесла знання щодо прав громадян на охорону життя і здоров’я, санітарно-гігієнічних норм праці та правил поведінки на виробництві, націлених на збереження здоров’я і життя працівників. У сучасний період молодь починає своє трудове життя в дуже нелегких умовах. Більшість молодих людей, влаштовуючись на роботу, не знають про те, що вони наділені законодавством комплексом прав, і деякі роботодавці цим користуються. Тому одним із чинників реалізації норм охорони праці є інформування юнаків та дівчат про їх права, гарантії, умови праці. Адже молодь - це майбутнє держави, життєво - важлива складова успішного економічного розвитку суспільства в майбутньому. І питання навчання молоді охороні праці потребує значної уваги з боку держави.
На вказаних заходах розповсюджуються пам’ятки „В допомогу страхувальнику", «Що робити, якщо стався нещасний випадок», інформаційні листівки, розроблені та надруковані за кошти Фонду.
Діти уважно слухали експерта з охорони праці, задавали питання, зверталися за допомогою із роз’ясненням окремих питань охорони праці і загалом залишилися задоволені. Відповідно до навчальної програми своїх закладів учні проходять курс навчання за предметом «Охорона праці» та «Безпека життєдіяльності». Проте важливість і актуальність проведення подібних зустрічей зі спеціалістами Фонду полягає в живому спілкуванні молоді з досвідченими фахівцями в сфері охорони праці. Адже теорія програмного матеріалу була доповнена практичними прикладами з життя, в тому числі нещасних випадків на виробництві.
Окрім цього, із зазначеної нагоди представники відділення щорічно приймають участь у проведенні конкурсу та організації виставки дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», заохочують керівників підприємств-страхувальників до проведення конкурсів на визначення кращого робочого місця, виробничої дільниці, бригади з визначенням переможців у цих категоріях.
Цього року учні різного віку загальноосвітніх шкіл м. Каховка прийняли активну участь у проведенні конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей». Члени конкурсної комісії були вражені кількістю, змістовністю, цікавістю художніх творів, які виконані у різних техніках. Активність школярів свідчить про їх інтерес до питань охорони праці, а також усвідомлення необхідності та важливості вивчення та додержання правил безпеки у всіх сферах життя. Натхнення та віддача, з якою юні художники створювали свої роботи, перетворюють кожний дитячий малюнок на агітаційний плакат. Роботи Балобан Ольги, Власенко Анастасії (Каховська ЗОШ № 1), Суслової Асі (Каховська ЗОШ № 4), Місан Руслани, Удалова Родіона (Каховська ЗОШ № 3), Чумаченко Ольги, Карманова Д., Лисогор Лади (Каховська СЗОШ № 2) , були представлені на відповідному конкурсі обласного рівня.
Кращими визнано малюнки та оголошено Подяки Управління виконавчої дирекції ФСНВ у Херсонській області учням Каховської ЗОШ № 3 Удалову Родіону та Каховської СЗОШ № 2 Чумаченко Ольги, також діти отримали цінні подарунки.
Проведена профілактична робота, маємо сподівання, виправдає свою мету і принесе продуктивні результати. Подібні акції дають надію на те, що наші діти зможуть працювати в кращих умовах, адже отримавши інформацію про небезпеку навколо в такому віці легше запобігти нещасних випадків у майбутньому. Конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» є вкладенням у майбутнє, та як залучивши дітей такого віку, виховуємо у них розуміння, чому праця має бути безпечною. Адже ми зацікавлені в тому, щоб нова зміна кваліфікованих працівників була вихована з почуттям відповідальності за своє життя та здоров’я, була добре обізнаною в питаннях охорони праці, здоровою і соціально захищеною.

Фото: