UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Каховка» Муравській Марії Григорівні, лікарю - педіатру


19.11.2021

До Каховської міської ради звернулося керівництво КНП «Каховська центральна міська лікарня ім.Панкеєвих» за дорученням колективу, а також Благодійна організація «Благодійний фонд «Лепта» з клопотанням про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Каховка» Муравській Марії Григорівні.

Марія Григорівна завжди відповідально та уважно відносилася до хворих, особливо чуттєво до дітей зі складними долями, співпрацювала з місцевими органами опіки та піклування для надання допомоги дітям в складних життєвих обставинах. Завжди була небайдужою до людей з незахищенних верств населення та співпрцювала з громадськими та благодійними організаціями для надання допомоги таким громадянам.
Благодійний фонд «Лепта» багато років співпрацює з Марією Григорівною. Теплі спогади та гарні результати залишилися від плідної співпраці з колективом інфекційного відділення, яким завідувала Марія Григорівна під час реалізації благодійного проекту «Наші діти потребують найкращого», який організував БФ «Лепта» наприкінці 2017 року з метою покращення умов перебування дітей під час лікування у інфекційному відділенні Каховської ЦРЛ. В рамках цього проекту та завдяки тісному контакту з лікарями та персоналом відділення та сотням благодійників було придбано багато нових меблів, ліжок, іншого обладнання у палати відділення.
Муравська М.Г. має заслужений авторитет серед медичних працівників різних медзакладів, колег по каховській лікарні та підлеглих, які досі з теплотою та повагою згадують сумісну працю, поради та настанови Марії Григорівни. Особливу повагу отримала від маленьких пацієнтів та їх рідних, адже 90 відсотків жителів громади вдячні їй не ті за лікування, а і за врятованні життя.
Муравська Марія Григорівна у 1981 році закінчила Київський медичний інститут за спеціальністю «Педіатрія», в 1982 році після закінчення інтернатури отримала кваліфікацію лікаря - педіатра.
З 1982 по 1999 рр. працювала лікарем - інфекціоністом Каховської центральної районної лікарні, стояла у витоків відкриття дитячого інфекційного відділення Каховської ЦРЛ.
З 1999 по 2019 рр. була завідувачем дитячого інфекційного відділення.
З 2019 по 2020 рр. - лікар - педіатр санаторію «Дружба» (м. Нова Каховка).
З 06.09.2021 р. працює сімейним педіатром НКП «Любимівська амбулаторія загальної практики сімейної медецини «Софія».

Марія Григорівна понад 37 років (з яких 36 пропрацювала в Каховській ЦМЛ), не зважаючи на те, що давно пенсіонер за віком, продовжує працювати та рятувати дітей, коли б до неї не звернулися, ніколи нікому не відмовляє в допомозі.

На засіданні виконавчого комітету Каховської міської ради після розгляду наданих документів було схвалено кандидатуру Муравської М.Г. та запропоновано сесії міської ради присвоїти звання «Почесний громадянин міста Каховки» лікарю - педіатру Марії Григорівні Муравській.

 

 

 

Фото: