UKR
Вівторок 19 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ПРАПОР РК “КАХОВКА” ЗАМАЙОРІВ НА НАБЕРЕЖНІЙ МІСТА


04.07.2016

12 червня 2015 року Указом Президента України, яким було установлено свято - День Військово-Морських Сил Збройних Сил України і яке відзначається щорічно у першу неділю липня. Поява Указу спирається на деякі історичні події України, а саме: відомим успішним морським походом князя Київської Русі Олега на Царьград (Константинополь) в 907 році та на події, що були пов’язані зі становленням Українського флоту в 1918 році за часів Української Держави гетьмана Павла Скоропадського. 15 липня оголошено Закон про уніформу для для Українського флоту, а 18 липня - прийнято Закон про Військово-морський прапор України.
Цьогоріч 3 липня в Каховці вперше було відзначено День Військово-Морських Сил Збройних Сил України за новою датою, установленою Президентом України. Ініціатором відзначення в Каховці став старший боцман корабля морської охорони "Донбас", мічман Олександр Зікранець. На даний час він перебуває у відпустці, але, за традицією, не може спокійно відпочивати. То ж 3 липня на міській набережній біля пам’ятного знаку "Якір" зібрався невеличкий гурт колишніх моряків та каховчан - патріотів України і Військово-Морських Сил України. О 9 ранку за морською традицією під звуки Гімну України був піднятий прапор ракетного катеру "Каховка", який тимчасово надав Каховський історичний музей. Цей прапор був вивезений 13 березня 2014 року з списаного ще раніше (в 2013 році) ракетного катеру. До березня 2014 року, його "залишки" перебували в Стрілецькій бухті м. Севастополя. 13 березня відбулась остання гуманітарна поїздка каховчан до Українських моряків і саме тоді вдалось забрати прапор з "Каховки", який волею долі ніколи не зраджував Україну. І ось морський прапор знову майорить на щоглі в Каховці. Учасники патріотичної акції хвилиною мовчання вшанували всіх моряків, які протягом історії захищали Україну, а також каховчан, які загинули в 2014-2016 роках в зоні АТО на Сході України. В пам’ять про загиблих на воду був спущений вінок. Усі присутні вважають, що в наступному році у відзначені Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України візьмуть участь більше людей і особливо молодь Каховки.
Патріотичну акцію підтримав відділ у справах молоді та спорту Каховської міської ради, місцевий осередок організації партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" (керівник Олександр Бойко), ГО "Солідарна Україна" та Сергій Кошелєв.

 

 

Фото: