UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ПОТРЕБИ ПРИКОРДОННИКІВ — НА КОНТРОЛІ КАХОВЧАН


26.06.2014

Каховка завжди підтримувала шефські зв'язки. Довгі роки ми відвідували ракетний катер “Каховка”, передаючи для нього подарунки від каховської громади. Після списання катеру — продовжили допомагати морякам-каховчанам у Криму, які проходили службу на ньому, а в результаті обставин потрапили на інші кораблі. У березні цього року здійснили три мандрівки до Криму з гуманітарною допомогою морякам, долаючи кордон самооборонців Криму.

У важкий для країни час, ми також продовжуємо цю естафету. Та в колі нашої уваги вже потреби українських прикордонників.

 25 червня 2014 року міська делегація (керівник начальник відділу у справах молоді та спорту В.А.Зубков) побували з офіційним візитом у прикордонників Херсонського прикордонного загону (м. Херсон), під час якого був підписаний узгоджений План шефства Каховської міської ради Херсонської області над підрозділами охорони кордону Херсонського прикордонного загону (військовою частина 2161, відділ прикордонної служби “Червоний Чабан”) на 2014 рік. Під час візиту прикордонникам було передано матеріальної допомоги (канцелярські товари, дрова, продукти харчування, меблі (б/у), ковдри, подушки, цигарки тощо) на загальну суму 4439 грн. Спонсорами виступили: колектив заводу “Чумак”, ФОП “Приватрекламадрук” (керівник Борзунов Ю.Л.), ТДВ “ЦУМ” (керівник Захарченко Г.П.), ФОП “Крамаренко”, приватний підприємець О.Селезньов, а також небайдужі мешканці міста.

Зараз у Херсонському прикордонному загоні перебувають 9 каховчан. Радо і привітно прийняли у Херсоні делегацію з Каховки. Показали, де живуть та розповіли, як навчаються та тренуються, набуваючи військових навичок. Навіть запросили “зняти пробу” з польової кухні. Дуже смачно і по-домашньому! Побачили ми і вірних “чотирилапих друзів” прикордонників. Головне, що вразило - все чітко організовано.

Проводжаючи гостей, прикордонники просили передати найщиріші подяки каховській громаді, адже підтримка цивільного населення для них дуже важлива.

Варто відзначити, що це лише початок тісної співпраці каховчан-шефів зі своїми новими “підшефними”. Адже відділу прикордонної служби “Червоний чабан” потрібна наша допомога. На новому державному кордоні вони починають все з нуля. Потрібно робити ремонт приміщень, завозити меблі, оргтехніку, будівельні матеріали.

Тож з підписанням договору відкривається нова сторінка шефських зв'язків Каховки з захисникам південних рубежів країни. Нехай вона буде плідною та довготривалою.

 

 

 

Фото: