UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ПОСПІШАЙТЕ РОБИТИ ДОБРО


19.12.2014

    Справжня благодійність від душі завжди була в ціні. Звісно, мається на увазі не матеріальній, а моральній. Благодійність – це певна традиція. Вона існувала в українському суспільстві із давніх часів, адже благодійниками були і давньоруські князі, і гетьмани, і каховчани Овсянико-Куликовські та Панкеєви. То ж сьогодні мешканці міста продовжують традицію благодійництва, яка навіки вкорінилась у Каховці, наших думках та серцях.

    Можливостей допомогти багато - було б бажання. Великий вклад в нелегку справу щоденної допомоги нужденним вносить Благодійний фонд “Лепта” на чолі з подружжям Світланою та Ігорем Бжезицькими. Саме навколо них об’єдналися люди, небайдужі до долі інших та ладні, незважаючи на всі складнощі сьогоднішнього часу, простягнути руку підтримки та відкрити своє серце тим, хто потребує допомоги.

    Завдяки ініціативі БФ “Лепта” 17 грудня було проведено благодійний вечір “У колі друзів”. Це був гарний, добрий, приємний вечір, який зібрав представників каховській громади, бажаючих допомогти ближнім. А метою зустрічі стало придбання для каховської дитячої районної поліклініки електрокардіографа “Мида”, вартість якого складає 11 000 грн. У програмі вечора —  благодійний ярмарок, аукціон, концертна програма, сюрпризи, частування, багато музики і приємне спілкування однодумців. Вразив присутніх  звіт про діяльність БФ “Лепта” - скільком людям допомагає ця організація! Серед підопічних фонду - і важкохворі діти, і одинокі люди похилого віку, і переселенці із зони бойових дій на Сході України, і ті, хто ще навесні виїхав з АР Крим, і багатодітні та малозабезпечені сім’ї. Усі ці люди з їх проблемами, бідою та радощами перебувають під щоденною опікою волонтерів фонду.
    А прикрасили вечір своїм співом Ольга Гавриленко, Юлія Ващенко та Єкатерина Приходько. Соліст МПК “Меліоратор” Юрій Іванов подарував незабутні мелодії скрипки, а Сергій Гончаренко чуттєво зіграв на саксофоні. Імпровізовану виставу з козою та колоритним подружжям представили присутнім вихователі дитячого садочку “Веселка”. Для проведення аукціону каховські митці пожертвувати свої авторські роботи. Так, наприклад, чудові картини подарували художники Валентина та Віталій Федченко, Леонід Лонський, Оксана Найдьон. Речі декоративно-ужиткового мистецтва мали можливість придбати в рамках аукціону від викладача Каховської школи мистецтв Маргарити Шевченко, вихованців гуртка декоративно-ужиткового мистецтва РЦ ДЮТ та прикраси від Олени Руснак (інваліда І групи). Для благодійного ярмарку свої поробки передали творчий клуб «Лімузин» з Нової Каховки, ГО «Каховський узвіз», представники асоціації майстрів «Дніпровська палітра» Вікторія Брезгалова ( м. Херсон) та Оксана Ткачук ( м. Новая Каховка), Арсеній Шабалин (дитина-інвалід), Каховська станція юних техніків, Жанна Ворожищева (м. Новая Каховка), клуб «Умілі рученята» з Таврійську (керівник Людмила Чичкова). Та й не дивно, що на заклик підтримати благодійний вечір так активно відгукнулися люди творчості, адже робити безкорисливі речі в житті – це своєрідне мистецтво. І його треба виховувати в дитини з ранніх років. Тому багато гостей прийшли на свято зі своїми дітьми. На аукціоні було запропоновано і два букети квітів: один, із чарівних фрезій та хризантем, — від магазину квітів “Флора”, а другий, їстівний торт у вигляді букету троянд,— від кафе “Даринка”.
    Благодійність не завжди потребує великих капіталовкладень, але завжди дає шанс суспільству стати кращим. Цього вечора спільними зусиллями гостей заходу на придбання електрокардіографу було зібрано 8 300 грн. Та завдяки благодійним внескам від КП «Каховський ринок», ПП «Базис –Каховка» (директор Наталія Липа), ФГ «Труд», ТОВ « Біуніун» та небайдужих каховчан необхідна сума була зібрана. То ж сподіваємося, що невдовзі цей необхідний каховчанам апарат з’явиться у дитячій районній поліклініці.

 

 ©  Фотографії Владислави Базилевич

Фото: