UKR
Четвер 25 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Подальшу долю позашкільних закладів освіти Каховки обговорили під час наради з представниками освітньої галузі обласного та міського рівнів


17.07.2020

Сьогодні, 17 липня, з робочим візитом Каховку відвідала начальниця Управління освіти і науки ХОДА Ірина Дробиш. Враховуючи суспільний резонанс в місті, який був спричинений оприлюденням на сайті Каховської міської ради проекту рішення про реорганізацію позашкільних закладів в один Центр позашкільної освіти, а також на запрошення очільниці управління освіти Каховської міської ради, пані Ірина відвідала всі позашкільні заклади Каховки та взяла участь в робочій нараді, що була присвячена питанню реорганізації. У нараді взяли участь міський голова Андрій Дяченко, директори позашкільних закладів освіти, головні спеціалісти управління освіти та представники преси.
При підгтовці проекту реорганізації спеціалісти управління освіти зробили детальний аналіз існуючої мережі, вивчили думку батьків з приводу функціонування позашкілля та виявили питання, які потребують вдосконалення та опрацювання. З керівниками позашкільних закладів проводились попередні наради, де кожен з них міг висловити свою думку та своє бачення перспективи розвитку позашкільної освіти. Як показало опитування серед батьків, 41% респондентів висловись за зміну місцерозташування гуртка та введення додаткових напрямків роботи.
Отже, реорганізація в єдиний Центр позашкільної освіти має на меті:
- створити єдину централізовану систему управління позашкіллям в межах майбутньої Каховської ОТГ;
- територіально розширити гурткову роботу за різними напрямами, шляхом введення додаткових гурктів на базі існуючих закладів та створення структурного підрозділу на базі ЗОШ № 6. Що, в с чергу, призведе до охоплення дітей позашкільною освітою і в східній частині міста;
- ввести додаткові напрями діяльності, такі як туристсько-краєзнавчий та науково-дослідницький - МАН;
- створити системний підхід в діяльності, забезпечивши стабільне і довготривале відвідування закладу, навчання додатковим вмінням і навичкам з видачою свідоцтв про закінчення позашкільного закладу.
При реорганізації ні в якому разі не скоротиться ані кількість гуртків, ані посади працівників (за винятком посад директорів, яким буде запропонована робота методистів за напрямками). Додатково буде введено посади заступника директора з навчально-методочної роботи та практичного психолога. Керівник Центру буде обиратись на конкурсній основі та додатково буде розроблена та затверджена сесією міської ради Програма розвитку позашкільної освіти.
Ірина Дробиш вцілому підтримала ідею реорганізації позашкілля в Каховці та надала деякі рекомендації по урахуванню соціальної складової для незахищених верств населення, стосовно можливостей часткового зняття навантаження з місцевого бюджету за рахунок освітньої субвенції для оплати праці деяких працівників позашкільних закладів та внесла пропозиції по додаткових гуртках.
Нарада пройшла плідно та результативно!

Фото: