UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Підсумки пленарного засідання 16 сесії Каховської міської ради


27.08.2021

24 серпня у приміщенні Каховського міського культурно-методичного закладу відбулося урочисте засідання шістнадцятої сесії Каховської міської ради VІІІ скликання, присвячене 30-ій річниці незалежності України.

     На урочистій сесії протягом святкового концерту було нагороджено активних, талановитих, творчих, працелюбних, підприємливих людей, які своєю діяльністю роблять великий внесок у розвиток Каховської громади: https://cutt.ly/iWo1Jzl .

     Пленарне засідання продовжило свою роботу 26 серпня у приміщенні Каховської міської ради в залі засідань на ІІІ поверсі.

     На порядок денний виносилося 67 рішень, з них: знято з розгляду на доопрацювання - 6 рішень; не прийнято - 6 рішень; прийнято - 55 рішень.

     Серед прийнятих рішень:

- "Про прогноз бюджету Каховської міської територіальної громади на 2022-2024 роки";

- "Про утворення спостережної ради КНП "Каховська центральна міська лікарня імені родини Панкеєвих Каховської міської ради";

- "Про позбавлення звання "Почесний громадянин міста Каховки", згідно з яким такого звання було позбавлено, як таких, що своєю негідною поведінкою або вчинками дискредитували себе самих, державу:

     Будьонного Семена Михайловича, маршала СРСР, одного з організаторів та учасників масових репресій у СРСР;

     Ворошилова Климента Єфремовича, маршала СРСР, одного з організаторів та учасників масових репресій у СРСР;

     Також, у проєкт цього рішення було включено Махлая Володимира Олександровича, першого секретаря Каховського міському Компартії України з грудня 1972 року по 1987 рік, члена Центрального Комітету Комуністичної партії України в 1986-1990 роках.

     Але депутат міської ради Михайло Гончар у своєму депутатському зверненні запропонував виключити Махлая Володимира Олександровича з проєкту рішення "Про позбавлення звання "Почесний громадянин міста Каховки", оскільки, на думку депутата, таке рішення є безпідставним. Аргументував свою пропозицію Михайло Гончар таким чином: Махлай Володимир Олександрович у перші роки незалежності України був серед активних учасників інституційної розбудови вітчизняних органів державного управління, вів активну громадську діяльність. У результаті депутатське звернення було підтримано;

- "Про дострокове складання повноважень депутата Каховської міської ради VIII скликання", тощо.

Усі прийняті рішення буде оприлюднено не пізніше пʼяти робочих днів з дня їх затвердження у розділі "Нормативні документи" за посиланням: https://cutt.ly/gk5FPxT .