UKR
Четвер 25 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ПІДСУМКИ ЛІТНЬОЇ ПРАКТИКИ СТАРШОКЛАСНИКІВ ЗА 2014 РІК


17.11.2014

alt

 

    На виконання в місті Постанови Кабінету Міністрів України від 28 січня 2009 року № 41 “Про затвердження Державної цільової соціальної програми “Молодь України” на 2009-2015 роки”, відповідно до рішення сесії міської ради від 22 грудня 2011 року № 349/21 „Про міську комплексну Програму „Молодь” на 2012-2016 роки” та згідно з Положенням про проходження практики учнями-членами міського учнівського парламенту старшокласників в органах місцевого самоврядування (затвердженого розпорядженням міського голови від 28 січня 2010 року № 11-р зі змінами,

затвердженими розпорядженням міського голови від 17 червня 2014 року № 97-р), з метою створення сприятливих умов для формування гармонійно розвинутої особистості та з метою ознайомлення молоді з діяльністю органів місцевого самоврядування з 10 червня по 25 серпня 2014 року на базі чотирьох відділів міської ради (відділ у справах молоді та спорту; відділ у справах дітей; відділ організаційної роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю; відділ культури) було проведено практику учнів-членів міського учнівського парламенту старшокласників. З цього приводу міський голова підписав розпорядження від 10 червня 2014 року № 90-р “Про проходження практики учнями-членами міського учнівського парламенту старшокласників на базі відділів Каховської міської ради влітку 2014 року”.
    В практиці взяли участь 11 учнів із загальноосвітніх шкіл міста, а саме: Шевченко Артем, Філенко Віолетта, Астахова Вікторія, Волошко Дмитро, Афанасьєв Костянтин (гімназія), Панченко Ксенія, Шульгіна Юлія (всі ЗОШ № 1), Вовк Віра (ЗОШ № 5), Ніділевич Олена, Пігура Ганна, Махтей Анжела (всі ЗОШ № 6). Протягом практики парламентарії брали участь у засіданнях виконавчого комітету міської ради, засіданнях координаційних рад, готували матеріали молодіжних “круглих столів”, засідань молодіжної Ради, сценарії молодіжних та культурно-мистецьких заходів, брали участь в профілактичних рейдах, відвідували сім’ї, які перебували в складних життєвих обставинах, виконували практичні завдання відділу (засідання клубу “Молода сім’я”, складання рейтингу активістів молодіжного руху за останні 3 роки (2012-2014 роки), готували Свідоцтва для стипендіатів міської ради для обдарованої молоді 2014 року, грамоти з нагоди Дня молоді та Дня незалежності України), готували аналітичну інформацію та статі на міський сайт та до інших ЗМІ тощо.
    Під час проходження практики практиканти мали можливість ознайомитись з Законами України „Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про службу в органах місцевого самоврядування в Україні”, Конституцією України, регламентом роботи виконкому та виконавчих органів ради, інструкції з діловодства, Положеннями про відділи та посадові обов’язки, в яких вони проходили практику, Положенням про проходження практики учнями-членами міського учнівського парламенту старшокласників в органах місцевого самоврядування, іншими нормативними документами. Вони брали участь у підготовці проектів рішень виконкому, міської ради та розпоряджень міського голови. Кожен з практикантів мав можливість прийняти участь в організації  координаційних рад, “круглих столів”, засідань комісій.
    Дивлячись на специфіку роботи відділів практиканти разом з працівниками приймали участь у комплексних рейдах та виконанні міських та всеукраїнських програм (міська комплексна Програма “Молодь”, міська Програма розвитку Українського козацтва, міська Програма “Діти Херсонщини” з профілактики підліткової злочинності та правопорушень тощо).
    Кожен з практикантів був залучений до організації міських свят: День молоді, День Конституції України, День Державного прапора, День незалежності України тощо. У процесі організації цих свят практиканти мали окремі завдання, за які відповідав кожен особисто. Четверо практикантів були волонтерами на VІІ мотофестивалі “Тачанка — 2014”.
    Як показує п’ятирічний досвід учні з задоволенням проходять практику в органах місцевого самоврядування і тому цю практику необхідно продовжувати.
    10 листопада 2014 року відбулося чергове засідання міського учнівського парламенту старшокласників (в рамках заходів до Всесвітнього Дня молоді та Дня студента), на якому практиканти відзвітували про свою практику і міський голова вручив всім практикантам Свідоцтва про проходження практики в органах місцевого самоврядування. А 12 листопада практиканти звітували про свою роботу на засіданні колегії відділу освіти міської ради.

 

©  Фотографії Владислави Базилевич

Фото: