UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ПІД ЗНАКОМ «ЧОТИРЬОХ СТИХІЙ»


11.04.2016

7 квітня 2016 року в місті Херсоні пройшов фінал ІІІ Відкритого дитячого літературного конкурсу «ФантФест» - 2016, засновниками якого є Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки та громадська організація «Міжнародний фестиваль мистецтв «Гоголь-фентезі» імені Рудого Панька».
Нагадаємо, що конкурс тривав з 1 вересня 2015 року по 1 квітня 2016 року. В цей період всі бажаючі мали змогу надсилати свої твори у фантастичному жанрі на адресу обласної дитячої бібліотеки імені Дніпрової Чайки.
З нашого міста свої твори на конкурс надіслали: учениця 8-Б класу ЗОШ № 4 Чумакіна Станіслава та учениця 8-В класу ЗОШ № 3 Щербанюк Діана. Оповідання Діани «Сон» увійшло в 17 кращих творів конкурсу «ФантФест»-2016, в якому цього року взяли участь 51 автор-початківець з усіх куточків України.
Твори учасників оцінювало серйозне журі, до складу якого входила і відома українська письменниця Дара Корній, вона ж Мирослава Замойська, яка особисто прибула на церемонію нагородження переможців, та презентувала свою нову дитячу книжку «Петрусь Химородник». Письменниця радо відповідала на питання, роздавала автографи та ділилась секретами письменницької діяльності.
Прекрасну атмосферу заходу створювала вишукана гра на саксофоні володаря титулу «Золотий саксофон України» Миколи Загродського.
І ось урочистий момент - нагородження переможців!
Фіналістка конкурсу з нашого міста - Щербанюк Діана - отримала приз «Читацьких симпатій»! Протягом тижня тривало голосування за твори фіналістів. Голосування було напруженим і непередбачуваним, але завдяки цікавому сюжету та високому літературному рівню твору Діана впевнено увійшла до числа переможців конкурсу.
У фіналі проводився бліц-турнір на знання фантастичних творів серед конкурсантів. Головним призом за перемогу в цій інтелектуальній битві стала нова книжка Дари Корній з її дарчим підписом.
Щербанюк Діана отримала беззаперечну перемогу в овертаймі гри, впевнено обігравши набагато старшого суперника. Дара Корній прямо на сцені підписала і подарувала Діані свою книжку, побажавши їй успіхів в письменницькій справі і нових перемог.
Її перемога ще раз засвідчила, що в Каховці живе талановита молодь, яка за активної підтримки небайдужих людей може в майбутньому подарувати світові видатного письменника - фантаста.
Ми теж щиро вітаємо Діану з цією подвійною перемогою!!!
Хочемо висловити щиру бібліотекарю міської бібліотеки Катерині Бахтуровій за неоціненну редакторську підтримку учасниць конкурсу, а також всім Вам, небайдужим людям, які взяли активну участь у голосуванні за твір Діани.
Отож, будьмо небайдужими та активними і успіх завжди буде на нашому боці! Читаємо і перемагаємо!

 

 

Фото: