UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Патронатна сімʼя — допомога дитині на період подолання складних життєвих обставин


11.06.2020

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Каховської міської ради шукає кандидатів в патронатні вихователі.
Патронат над дитиною - тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
Метою патронату над дитиною є забезпечення та захист прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом зі своїми батьками або іншими законними представниками, надання їй та її сім’ї комплексу послуг у відповідності до найкращих інтересів дитини.
Патронатний вихователь - це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та соціально-психологічної реабілітації дитини у своїй сім’ї.
Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні, добровільного помічника з числа повнолітніх членів сім’ї .
Оплата послуг патронатного вихователя, виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя здійснюються у розмірі та порядку, визначених Кабінетом Міністрів України. Розмір соціальної допомоги для кожної дитини відповідного віку становитиме два з половиною прожиткових мінімумів на місяць. А патронатний вихователь отримуватиме - п’ять прожиткових мінімумів для працездатної особи на місяць.

Складні життєві обставини можуть настати в житті кожної людини та родини. Проте не всі взмозі подолати їх власними зусиллями. Сім’я в складних життєвих обставинах - це сім’я, в якій склалися несприятливі економічні, соціальні, психологічні обставини, або виникла ситуація, яка заважає виконувати в повній мірі батьківські обов’язки з виховання своїх дітей або належним чином турбуватися про них. Якщо сім’я переживає кризу, яку не здатна подолати самостійно на допомогу приходять працівники Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які завжди вислухають Вас та нададуть необхідні для вирішення проблеми соціальні послуги.
Крім того, працівниками Центру проводиться індивідуальна робота з кожною сім’єю, яка, у разі потреби, може бути взята під соціальний супровід з метою подолання складних життєвих обставин.
Всі послуги надаються безкоштовно та на умовах конфіденційності.

Звертайтесь до Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Каховської міської ради, що розташований за адресою: м. Каховка, вул. Фаїни Гаєнко, 6 (1-й поверх), або за телефоном 4-18-29. Графік роботи: пн-чт з 8.00 до 17.00, пт з 8.00 до 15.45, обідня перерва з 12.00 до 12.45.

 

 

Фото: