UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ПАПАКОНСТАНДІ МАРІЯ - ЛАУРЕАТ ПРЕМІЇ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ В 2018 РОЦІ ЗА ОСОБЛИВІ ДОСЯГНЕННЯ МОЛОДІ У РОЗБУДОВІ УКРАЇНИ


25.06.2018

Рішенням міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради Папаконстанді Марію Миколаївну було обрано кандидатом на Премію Кабінету Міністрів України в 2018 році за особливі досягнення молоді у розбудові України в напрямку "Національно-патріотичне виховання громадян, підготовка молоді до захисту державної незалежності і територіальної цілісності України, розвиток волонтерського руху, сприяння Збройним Силам України та іншим військовим утвореним відповідно до Законів України".
Марія Миколаївна - вчитель фізики ЗОШ № 4 та наставник куріння "Джура" Каховської паланки УДЮТ "Січ", член міської Ради з питань молодіжної політики та член міської координаційної ради з питань розвитку Українського козацтва, керівник відокремленого Каховського підрозділу Громадська організація "Молодіжний клуб "Джура" - "Каховські джури", активіст молодіжного руху, персональний стипендіат для обдарованої молоді Каховської міської ради на 2018 рік в номінації "Молодіжна політика". В результаті опитування серед молоді міста, розділила четверте місце в рейтингу "Молодіжний лідер 2017 року" (серед 21 чол.). Кращий наставник козачат 2014-2017 років.
Премія присуджується особам віком до 35 років, особливі досягнення яких сприяли розвитку молодіжних ініціатив, особливо на місцевому рівні. Присуджується до 20 Премій у розмірі 50 тисяч гривень кожна. Рішення приймає Комітет з присудження Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України. Комітет до 1 серпня подає своє рішення на розгляд Кабінету Міністрів України. До його складу входить дев’ять осіб. А саме: Віце-прем’єр-міністр України (голова Комітету), Міністр молоді та спорту (заступник голови Комітету), заступник Міністра молоді та спорту (секретар Комітету), а також представники від всеукраїнських громадських об’єднань, благодійних, міжнародних організацій та загальнодержавних засобів масової інформації (журналісти).
За словами Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова, у 2018 році до Мінмолодьспорту було подано 236 кандидатів на здобуття Премії (у 8 номінаціях), серед них 110 жінок і 126 чоловіків. Пропозиції надійшли з 24 регіонів України.
7 червня 2018 року відбулось чергове засідання Комітету, на якому з кандидатів було відібрано тільки 20 чоловік, серед яких і Марія Папаконстанді. За неї проголосувало 4 члени Комітету і 2 утримались, а це означає, що вона зайняла 15-17 місце з 20 можливих.
І ЦЕ ЇЇ ОСОБИСТИЙ УСПІХ, ЯК І УСПІХ ВСІЄЇ МОЛОДОЇ КАХОВКИ!
У вересні 2018 року в Києві відбудеться офіційне вручення Диплому, нагрудного знаку і грошової винагороди, які традиційно вручає в урочистій обстановці Прем’єр-міністром України або Віце-прем’єр-міністром України чи за їх дорученням - Міністром молоді та спорту України.
Ця подія в Каховці відбулась вперше за остані 15 років, а тоді у 2002 році Премію отримав каховчанин, інженер з УГКМК Олег Забалуєв, в номінації "За виробничі досягнення".
Відділ у справах молоді та спорту, міська Рада з питань молодіжної політики поздоровляють Марію з таким знчним успіхом і бажають їй подальшої активної і креативної діялності в сфері розвитку молодіжної політики в Каховці.

Фото: