UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

«ОСТРІВНА РЕСПУБЛІКА - ШКОЛА ЛІДЕРСТВА»


14.06.2021

З 10 по 13 червня 2021 року на острові Крисиний, що поблизу м. Таврійськ, відбувалось молодіжне таборування "Острівна республіка - школа лідерства". У заході взяли участь більше 80 підлітків та дорослих. Організаторами та партнерами заходу виступили: Каховська паланка УДЮТ «Січ», Каховське Козаче товариство, відділ у справах молоді та спорту Каховської міської ради, управління освіти Каховської міської ради, Міський центр соціальних служб, міське громадське формування з охорони громадського порядку «Щит».
Три ночі у наметі на безлюдному острові, незважаючи на застереження метеорологів, зважилися провести курені: "Мандрівник"(СЗОШ № 2), "Гілея" (с. Чорнянка), "Сіроманці"(ЦДТ), "Джура"(ЗОШ № 4). А також вперше на таборування завітав військово-патріотичний клуб "Патріот" (м. Нова Каховка).
На відкритті «Острівної республіки» отаман Каховського Козачого товариства Микола Огданець призначив наказним отаманом таборування Іллю Негуляєва ("Патріот"), а писарем - Жанну Захарченко, ученицю ЗОШ № 3, члена міського парламенту старшокласників.
Протягом чотирьох днів учасники не лише відпрацьовували вже знайомі навички, а й засвоювали нову корисну інформацію, яку вони отримали завдяки тренінгу працівників Міського центру соціальних служб Каховської міської ради "Здоровий спосіб життя, як профілактика ВІЛ/СНІД", а також завдяки наставникам куреня "Гілея" та клубу "Патріот", які проводили практичні заняття з тактичної медицини.
Були і рутинні для наметового табору заняття: розпалювання багаття, приготування їжі, перевезення води, розкладання та складання наметів, тощо. Козачата тренувались у стрільбі з пневматичної зброї та луку, веслуванні на човні.
В останній день табору відбувся квест "Гра лідерів", що вимагав гарної фізичної підготовки, уміння веслувати та орієнтуватися у просторі за допомогою компасу, готовність перейти річку у брід, навички стрільби та здатність надати першу медичну допомогу та транспортувати пораненого. Але найголовніше, що треба було для успішного проходження квесту - вміти працювати в команді. За результатами квесту третє місце посіла команда "Гілея 1"(с. Чорнянка), друге - "Патріот" (м. Нова Каховка), а перше - збірна команда "Характерники" у складі Зеленяка Микити, Круковської Дани, Зика Єгора та Аістова Віталія.
Увечері біля вогнища курені демонстрували творчі номери, співали пісні під гітару.
По обіді останнього дня прощалися з островом та один з одним до наступного таборування, що відбудеться незабаром.
Організатори таборування висловлюють подяку ТОВ «Опентек» та ПрАТ «Чумак» за надану допомогу в організації та проведенні заходу.

 

Круковська Дана,
практиканта відділу у справах молоді та спорту
Каховської міської ради, учасниця таборування

 

Фото: