UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ОБЛАСНИЙ ТУРНІР З ФУТБОЛУ СЕРЕД ЮНАКІВ НА ПРИЗИ І.Г.ШВЕДА


29.09.2014

26 вересня 2014 року в місті Каховка на стадіоні «Олімпійський»  відбувся обласний турнір з футболу сезону 2014/2015 років серед команд юнаків 2003/2004 років народження на призи І.Г.Шведа.
Іван Григорович Швед, на честь якого проводився обласний турнір, один з кращих футболістів Новотроїцького району за всю його історію, протягом 30 років працював інструктором ДСТ та КПФСТ «Колос», багато років був тренером та головним тренером команди «Таврія» Новотроїцьке, вніс вагомий вклад у розвиток сільського спорту, зокрема футболу, в районі і області. 21 січня 2014 року йому виповнилося 70 років.

Турнір проводився вдруге і був запланований Херсонською обласною дитячо-юнацькою футбольною Лігою на батьківщині Івана Григоровича – в Новотроїцькому для команд південно-східної частини нашої області: Новотроїцького, Генічеського, Іванівського, Нижньосірогозького і Чаплинського районів. В минулому році він пройшов організовано і чітко за участю 6 команд, хоча допомоги з боку місцевої футбольного і спортивного активу в організації і проведенні турніру практично не було. А в цьому році буквально за 2 дні до турнірі новотроїцьке спортивне керівництво взагалі відмовилося приймати турнір на місцевому стадіоні за надуманими причинами.
Отака шана і вдячність людині, яка брала участь у будівництві стадіону, створенні прекрасного газону на футбольному полі стадіону, не один рік доглядала за ним, а також шліфувала футбольну майстерність не одному поколінню новотроїцьких футболістів, у тому числі і нинішнім спортивним керівникам району. І таке відношення до ветерана ще раз показало, що не все гаразд у новотроїцькому футбольному господарстві.
Добре, що знайшлися люди, які допомогли все таки не завалити проведення турнірі і прийняли його у себе – це заступник начальника відділу молоді і спорту Каховської міської ради Сергій Кашулін та директор Каховського КЗ «ДЮСШ» Каховської міської ради Віктор Чухрай.
Але через раптову зміну місця проведення не змогли взяти участь у турнірі 2 команди і всі зусилля Бюро Ліги по їх заміні не були успішними через недостатність часу.
Змагання організувала і провела обласна організація ВФСТ «Колос» АПК України, обласна дитячо-юнацька футбольна ліга за організаційної підтримки управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, за рахунок власних коштів сина Івана Григоровича – Ігоря Шведа (нагородна атрибутика, підготовка місця проведення змагання, оплата харчування арбітрам тощо).
У зв’язку із форс-мажорними обставинами у змаганні узяли участь 4 футбольних команд області цієї вікової групи:
- «Авангард» м. Каховка (ДЮСШ Каховської міської ради);
- «ФК Берислав» Бериславський район (Бериславська РК ДЮСШ ім. В.К.Сергеєва);
- «Темп - Преображенка» Чаплинський район (Херсонська ОКДЮСШ «Колос»);
- «Зміна – Колос - Бджоляр» Новотроїцький район (спільна команда ДЮСШ Новотроїцького району і Чкалівського відділення футболу Херсонської ОКДЮСШ «Колос»).
За регламентом змагань команди зіграли між собою за коловою системою в одне коло. У результаті проведених змагань чемпіоном обласного турніру з футболу 2014/2015 року на призи І.Г.Шведа серед команд юнаків 2003/2004 років народження стала команда «Темп - Преображенка» Чаплинський район (тренери Микола Породзінський та Віталій Віжічанін, директор ДЮСШ Володимир Маломуж).
Срібний призер – команда «Авангард» м. Каховка (тренери Віталій Лілик та Ігор Швед, директор ДЮСШ Віктор Чухрай), бронзовий – команда «Зміна – Колос - Бджоляр» Новотроїцький район (тренери Євген Черкас і Анатолій Хімуха, директори ДЮСШ Олексій Філь та Володимир Маломуж).
Переможцям і призерам були вручені пам’ятні призи (кубки), медалі, дипломи, вимпели і всім командам - учасницям солодкі призи.


В.А.Роль,
Голова обласної організації
ВФСТ «Колос» АПК України,
Виконавчий директор ХОДЮФЛ

Фото: