UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

“НІКОЛИ ЗНОВУ”: КАХОВЧАНИ ПЕРЕОСМИСЛЮЮТЬ ЗНАЧЕННЯ 9 ТРАВНЯ


10.05.2018

        Цього року Каховка вперше відзначала свято 9 травня без комуністичної атрибутики, а традиційна хода була стовідсотково патріотичною і несла лише прапори України, та майже кожен присутній вдягнув квітку маку - символ пам’яті жертв війни

        Захід традиційно почався з ходи від площі біля БК Фрунзе і до до меморіалу «Вічний вогонь» на набережній. Далі міський голова Дяченко, військовий комісар Каховки, підполковник Ігор Великорецький та учень першої школи Іван Балбекін виголосили короткі промови. Також, поіменно були названі всі каховчани, що загинули на Сході, виборюючи для нас мир та захищаючи Україну від агресора.

Після традиційного покладання квітів до Вічного вогню, почала працювати польова кухня. Цього року, за ініціативи міського голови, ніхто не наливав каховчанам безоплатну горілку, замінивши її на солодкий узвар. За словами журналістів, можливо саме тому не було такої кількості п’яних, як в минулих роках.

       Міський голова Андрій Дяченко закликав каховчан переосмислити значення Дня перемоги і подій Другої світової війни. "Хочеться, щоб саме на цьому місці ми почали переосмислювати значення Дня перемоги і подій Другої світової війни. Щоб ми ніколи не святкували цей день за російським сценарієм, де День Перемоги використовують для пропаганди мілітарізму та ідеології відродження імперії. І кожен з нас нехай замислиться - чи варто саме святкувати День перемоги? Адже Друга світова війна стала трагедією всього людства. За підрахунками істориків, під час Другої світової війни в Україні загинули, за різними оцінками, від 8 до 10 млн людей, з них простого населення - близько 5 млн. Тож давайте не будемо святкувати, а будемо вшановувати, пам’ятати та намагатися навіть в повсякденних справах шукати шлях примирення, а не війни", - зазначив Дяченко.

       Майже весь день на набережній міста працювала виставка фотографій батьків і дідів каховчан, які брали участь у Другій світовій війні. Загалом, за словами каховчан, вперше за багато років незалежності України, на заходах 9 травня у Каховці була дійсно патріотична атмосфера.

 

 

 

Фото: