UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

НЕПОВТОРНІ ВІЗЕРУНКИ КАХОВСЬКИХ МАЙСТРИНЬ


17.02.2016

15 лютого 2016 року о 14.00 годині у Каховському історичному музеї відбулася презентація діючої виставки майстринь народного любительского клубу вишивальниць "Чарівна ниточка" міського Палацу культури "Меліоратор". Народний любительський клуб вишивальниць «Чарівна ниточка» у 2016 році відзначає свій 30-річний ювілей. Майстрині міста ніби принесли з собою на виставку родинне тепло і добробут, бо зроблені з душею роботи зачарували усіх відвідувачів, вражали своєю неповторністю та самобутністю.
Свій творчий шлях клуб розпочав у 1986 році. Його очолили працівники Палацу культури «Меліоратор»: завідувач методичним кабінетом Євгенія Федорівна Рязанова та костюмер Лідія Анатоліївна Гуреєва. У 2006 році керівником «Чарівної ниточки» стала Ірина Крутько - сучасна, креативна майстриня. 10 років вона разом з майстринями освоювала нові техніки.
У 2015 році любительське об’єднання очолила Маргарита Шевченко. Досвідчена, ініціативна, творча особистість. Майстриня, яка в постійному пошуку інноваційних методик та технік різних напрямків декоративно-ужиткового мистецтва. Майстер-класи, які вона організує для різновікових категорій населення, викликають захоплення і щирий інтерес.
На презентації виставки, рукодільниць привітав міський голова Андрій Дяченко. Він вручив почесні грамоти учасницям та цінний подарунок клубу. Директор музею Світлана Сидьолкіна дякувала ювілярам за те, що вони дарують каховчанам чарівний світ народного декоративно-ужиткового мистецтва, справжню естетичну насолоду, адже саме це мистецтво, заворожує самобутністю, вражає глибиною історичних джерел. Іменинниць привітали і відзначили подарунками начальник відділу культури Інна Матросова та директор МПК «Меліоратор» Олена Степанова. Саме на цьому святі започаткована нова традиція, створення "скатертини гостей клубу". Свій підпис першим на ній поставив міський голова та почесні гості. Усі зібрані підписи потім вишиють майстрині у різних техніках і будуть презентувати цю скатертину на свята.
Майстрині, які взяли участь у створенні ювілейної виставки - люди з золотими руками і не байдужими серцями, творчі особистості. Вони справжні господині і берегині родин, мають вишуканий смак.
Після офіційної частини учасниць клубу та гостей запросили на чаювання. Жінки ще довго ділилися спогадами та планами на майбутнє, декламували власні вірші та співали власні пісні. У великий День Стрітення Господнього участь у презентації стала справжнім подарунком для каховчан. Вітаємо наших ювілярів з визначною подією у їх творчому житті. Бажаємо нових здобутків на мистецькій ниві. Миру, радості і любові.


© Фотографії Владислави Базилевич

 

Фото: