UKR
Вівторок 23 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

“НАС ВЫБРАЛО ВРЕМЯ”


17.02.2015

У Каховці до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан 13 лютого проведено презентацію книги “Нас выбрало время” та п’ятий фестиваль військово-патріотичної пісні “Пам’ять”. Під час проведення презентації книги “Нас выбрало время” на заході були присутні міський голова О.П.Карасевич, заступники міського голови, представники громадських організацій, воїни-інтернаціоналісти та мешканці міста. Захід відвідала перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації В.І.Січова.

 

15 лютого у Свято-Покровському кафедральному соборі пройшла панахида, а о 12:00 — мітинг-реквієм з покладанням квітів біля пам’ятника на честь воїнів-інтернаціоналістів на набережній міста. На площі Таврійських ігор було організовано солдатський привал.

Відзначили цей день і у закладах освіти та культури міста. Проведено міський конкурс дитячого малюнку “Ми – за мир! Ми – проти війни!”, переможці якого були нагороджені на урочистостях. В навчальних закладах міста проведені години спілкування, уроки пам’яті на теми: “З роками забуваються бої”, “Ти - вічний біль, Афганістан…”, “Світла пам’ять”. Зустрічі з воїнами інтернаціоналістами відбувалися протягом лютого 2015 року в загальноосвітніх навчальних закладах. 12 лютого в районній бібліотеці відбувся тематичний захід за участю учнів СЗОШ № 2. 19 лютого в ЗОШ № 6 заплановано проведення зустрічі з воїнами-афганцями «Відлуння війни».

В бібліотеках навчальних закладів підготовлені тематичні літературні та книжкові виставки, експозиції на тему “Вірні воїнській присязі”. У міській бібліотеці з 10 по 17 лютого пройшла виставка «Афганістан болить в моїйдуші».

У виступах керівництва міста й району та громадських організацій лунали слова про те, що героїчні й трагічні сторінки цих воєн ніколи не мають бути забуті, а також — надії на те, що сьогоднішній день увійде в історію й як день зупинення кровопролиття на рідній українській землі.