UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Найбільше зображення герба на бруківці — у Каховці


19.10.2020

Нагадаємо, що влітку цього року почав втілюватись в життя проект реконструкції центральної площі міста, який було завершено до Дня Незалежності України. Це і укладання плитки, і дві клумби, і оновлення парапету із застосуванням природного каменю "болгарський сланець". І, найголовніше, зроблене з бруківки зображення герба Каховки.
І ось, 8 жовтня, на своїх сторінках у соцмережах міський голова Андрій Дяченко повідомив, що невдовзі у Каховку завітають представники Національного Реєстру Рекордів: «Каховці є, чим пишатися! Ми подали заявку до Національного Реєстру Рекордів у номінації «Найбільше зображення герба на бруківці». Аналогічних рекордів в Україні Ескпертна Рада не виявила. Тож запрошую мешканців громади, журналістів, телеканали на реєстрацію рекорду України. Зустрічаємося 17 жовтня на Центральній площі міста!».
І ось, цієї суботи, 17 жовтня 2020 року, експерт Національного реєстру рекордів України Олег Волочков зробив заміри та розрахунок площі гербу Каховки та зафіксував рекорд - Найбільший герб міста, вимощений з тротуарної плитки. І дійсно, розмір герба - 96,32 кв.метрів! Вітаємо усіх каховчан з рекордом! Особливе вітання тим, хто працював над створенням гербу: від ідеї - до її втілення. Отже, все склалося, як планувалося, і в наступному випуску Національної книги рекордів України буде внесено запис про рекорд у Каховці!
Дуже приємно спостерігати, як площа перетворюється на очах і стає дуже затишним і красивим місцем публічного простору, де містяни залюбки проводять час.

 

 

Фото: