UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

НА ЗАСІДАННЯ ЗІБРАЛАСЬ КООРДРАДА З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА


26.01.2016

При виконавчому комітеті міської ради діє міська координаційна рада з питань розвитку Українського козацтва, до складу якої входить 12 чоловік. 26 січня відбулось чергове засідання міської координаційної ради з питань розвитку Українського козацтва (взяло участь 8 чол.). Головував під час засідання заступник голови координаційної ради, депутат міської ради Олександр Глущенко. Питання, які розглядались на її засіданні: 1. Про підсумки роботи міської координаційної ради з питань розвитку Українського козацтва при виконавчому комітеті міської ради в 2015 році (О.А.Глущенко). 2. Інформація про підсумки відкритих міських змагань дитячих козацьких організацій на Кубок пам’яті сотника Українського козацтва Станіслава Панаска в 2015 році та про Положення на 2016 рік (В.А.Зубков). 3. Про План роботи міської координаційної ради з питань розвитку Українського козацтва при виконавчому комітеті міської ради на 2016 рік (В.А.Зубков). 4. Про створення робочої групи по підготовці проекту міської Програми розвитку Українського козацтва на 2017-2021 роки (О.А.Глущенко). 5. Презентація відеофільму "Каховка" (автор - економіст централізованої бухгалтерії відділу освіти Н.Ю.Іванченко) (В.А.Зубков). В "Різному" розглядались також питання щодо проведених заходів до Дня Соборності України та щодо відзначення в місті Дня пам’яті Героїв Крут.
Олександр Глущенко у підсумковому звіті про роботу коордради в 2015 році акцентував увагу тих фактах, які сприяють виконанню міської Програми розвитку Українського козацтва в місті:
- в Херсонській області окрім Каховки більше не має коордрад з питань розвитку Українського козацтва;
- у місті діє 5 козацьких організацій (Каховське Козаче товариство, Каховського окремого полку ім. І.Сірка Спілки козаків України "Військо Запорізьке", Каховський козцький курінь, ММГО "Молода Січ", Каховська паланка УДЮТ "Січ");
- при підтримці коордради протягом року було проведено 39 заходів, в яких взяли участь 4911 чоловік. Серед них заходи, які проводились вперше: патріотичний захід "Відкриття та висвячення козацького православного хреста на пам’ятному знаку гетьману Богдану Ружинському та Українським козакам, презентація відеоролика "Маленькі історії Великої України - гетьман в чорному оксамиті", участь козаків та козачат у флеш-мобі "Вишиванка", поїздка козаків Каховського Козачого товариства до прикордонників морської охорони на корабель "Донбас" (м. Бердянськ), проведення навчального семінару "Дитячий рух в сучасній Україні", проведено публічну виставку (в рамках міських заходів щодо визволення Каховки від загарбників) експонатів часів Другої світової війни та із зони АТО, тощо.
Олександр Глущенко також відзначив активістів козацького руху міста, які брали активну участь в його розвитку протягом року: Віталій Чернявський, Микола Огданець, Микола Семенов, Михайло Гончар, Оксана Круковська, Віктор Зубков, Петро Матвієнко, Олександр Кабаченко, Ольга Литвиненко та інші. А у 2015 році ГО "Каховське Козаче товариство" стало "Кращою громадською організацією року".

Фото: