UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

На сесії Каховської міської ради розглядали питання, ставили ультиматуми та дискутували


25.11.2016

24 листопада на розгляд чергової сесії Каховської міської ради було представлено 50 проектів рішень. Та розпочали, за традицією, з "Різного". Так міський голова Андрій Дяченко надав слово директору КПТМ "Каховтеплокомуненерго" Анатолію Перчицю. Анатолій Перчиць підтвердив, що по факту, який озвучила прес-служба поліції Херсонської області, триває розслідування, але розголошувати його подробиці він не має права. Після цього до присутніх звернувся від фракції "Опозиційний блок" звернувся депутат обласної ради Павло Філіпчук, який, навівши ряд відомих йому фактів, в ультимативній формі закликав міського голову відсторонити директора підприємства А.Перчиця від займаної посади на час слідства. Його підтримала частина депутатів. Міський голова ж зазначив, що доцільніше буде дочекатися рішення суду по цій справі, а вже потім приймати рішення щодо будь-кого з працівників підприємства.
Наступне питання, навколо якого розгорілася дискусія - демонтаж памʼятника та постаменту на Мистецькій площі. Суть дискусії полягала в тому, чи підлягав постамент демонтажу взагалі, за чий кошт цей демонтаж робився та на балансі в кого зберігатимуться гранітні плити з цього постаменту. Зʼясували, що на демонтаж не було витрачено коштів з міського бюджету, адже він відбувався за рахунок депутатів І.Хомінця та В.Помазнюка, а самі плити зберігатимуться на території КП "Каховська керуюча компанія" з метою їх подальшого використання на благоустрій міста.
Після перерви розпочали розглядати основні питання порядку денного. Начальник фінансового управління доповів про джерела місцевих податків і зборів, основним платником яких є 8 великих підприємств, а друге місце посідає податок на землю. Що стосується видаткової частини бюджету, то її "левову частку" займають соціальні виплати. Під час розгляду Програми підтримки малого та середнього бізнесу було цікаво дізнатися про те, що 1/3 реалізованої у Херсонській області продукції припадає на Каховку. Серед залучених іноземних інвестицій 35% по області - це також Каховка. А ось Програма з розвитку українського козацтва по всій Херсонській області є тільки у місті Каховка. Прийняли також і програму "Стипендії Каховської міської ради для обдарованої молоді", то ж тепер щороку обиратимуть вже не 5, а 9 стипендіатів.
Невдовзі з усіма рішеннями сесії Каховської міської ради можна буде ознайомитися за посиланням:

http://kakhovka-rada.gov.ua/ua/documents/za_2016_rik_172

Фото: