UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

«Молодіжний центр» Каховщини: мрія чи реальність?


05.03.2021

03 березня у Каховці відбулася зустріч міського голови Віталія Немерця та представників громадських організацій з командою Всеукраїнського молодіжного центру на чолі з його директором Євреном Бондаренком.
Під час зустрічі координатор проєкту по створенню молодіжного центру у Каховці Ольга Радіонова представила гостям молодіжну палітру Каховської територіальної громади, а далі розпочалось жваве обговорення. Говорили про реальний стан речей і амбітні плани як в межах громади, так і в державній молодіжній політиці вцілому. Додамо, що в Україні функціонує понад 250 молодіжних центрів та платформ, більшість з яких є комунальними, а не громадськими. У ідеалі молодіжні центри мають бути в кожній громаді, бо це впливає на розвиток молоді, яка там проживає. Незалежно від того, яку місію обрав собі МЦ - чи займатися креативними подіями, чи впровадження неформальної освіти - це завжди буде впливати на розвиток молоді. Саме так створюється активне і дуже концентроване коло молодих людей, які готові далі не тільки брати від громади, а й віддавати енергію, яку отримують у центрі, на розвиток рідного міста чи селища.
Зустріч дала можливість розказати про здобутки Каховської громади у сфері молодіжної політики, почути про нові можливості та місію, візію і плани Всеукраїнського молодіжного центру.
Важливим моментом стало і обговорення перспектив створення локальних молодіжних центрів саме в невеликих громадах, а не тільки в обласних центрах. Адже фактично, на місцях питаннями молодіжної політики займається максимум один працівник органів місцевого самоврядування, а громадські організації працюють на волонтерських засадах і не мають власного майданчику для проведення оргкомітетів, підготовки акцій та заходів, проведення навчань тощо. До того ж, потрібно створювати молодіжні центри в громадах з людьми, з якими є цілковита довіра і єдине бачення місії. Найважливіше - це команда. Саме тоді молодіжний центр стане місцем, де навчаються, креативлять, розвиваються, знайомляться та знаходять друзів. Для багатьох це місце затишку та розуміння. Чи потрібні такі центри в громадах? Звісно, що так. І в цьому молодь Каховщини сподівається на підтримку влади та представників Всеукраїнського молодіжного центру.

Фото: