UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

МОЛОДІЖНА РАДА ОКРЕСЛИЛА НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ


02.02.2015

На тому тижні відбулося чергове засідання міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради. В рамках засідання було розглянуто багато важливих та цікавих питань. Про підсумки роботи міської Ради з питань молодіжної політики у 2014 році, а також фінансове забезпечення міської комплексної Програми “Молодь” в 2014 році та її фінансування у 2015 році розповів присутнім начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков.

 Владислава Базилевич, головний спеціаліст відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю, поділилась з присутніми інформацією про те, як органи влади підтримують ініціативну молодь, адже з 2007 року в місті проводиться конкурс соціальних проектів і програм з молодіжних проблем на отримання муніципальних грантів (на 2015 рік у конкурсі взяли участь МГО “ДіЛО” та ініціативна група “Збережемо нашу історичну спадщину”). Також обдарована молодь отримує персональні стипендії Каховської міської ради у номінаціях “Освіта”, “Культура”, “Спорт”, “Молодіжна політика”, “Ліцей” на 2015 рік.

Важливим моментом зустрічі стала і презентація Владислави Базилевич “Громадська рада при органах виконавчої влади”, у якій наглядно продемонстровано, які питання вирішує цей орган та як потрапити до Громадської ради у Каховці.

Про хід реалізації м. Каховці в 2014 році міської щорічної акції “Молодь при владі” розповіла присутнім Віра Вовк, член міського учнівського парламенту старшокласників, член міської Ради з питань молодіжної політики. А найактивніші учасники цієї акції були нагороджені грамотами міського голови: МГО “ДіЛО”, Центр дитячої творчості, О.Я.Круковська, активна молодь: Віра Вовк (ЗОШ № 5), Ксенія Панченко (ЗОШ № 1), Артем Шевчанко (НВК гімназія).

Враховуючи те, що 2015 рік є ювілейним, було розглянуто питання про участь міської Ради з питань молодіжної політики та молодіжних організацій в міських заходах до 70-річчя Перемоги. Серед них: молодіжний “круглий стіл” до Дня Перемоги, міська Спартакіада допризовників, краєзнавча конференція “Заради життя на землі”, V квест-гра учнівського парламенту старшокласників “Патріот”, патріотична акція “Україна - ветеранам Великої Вітчизняної війни”, зустрічі учнівської молоді з ветеранами війни, праці та Збройних Сил, патріотичні фотовиставки, присвячені подіям 1941-1945 років в Каховці та на Херсонщин, мандрівки місцями бойової слави та багато іншого.

Олександр Зікранець розповів про патріотичну акцію “Здай макулатуру - підтримай українську армію”, подякував тим, хто вже прийняв участь в акції та закликав усіх приєднатися до збору макулатури.

Обговорили присутні і План роботи міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради на 2015 рік. То ж кожен, хто бажає брати участь у молодіжній політиці міста може знайти щось цікаве для себе та приєднатися до однодумців.

 

  ©  Фотографії Владислави Базилевич