UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

МОЛОДЬ ЗІБРАЛАСЯ ЗА «КРУГЛИМ СТОЛОМ»


24.08.2015

23 серпня у День Державного прапору України відбувся молодіжний "круглий стіл". Розпочав засідання міський голова Олександр Карасевич, привітавши всіх зі святами, та відповівши на ряд запитань. Після промови міського голови слово взяв його заступник Віталій Чернявський, який ознайомив присутніх з основними святковими міськими заходами. Опісля Катерина Непроста, практикант відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю продемонструвала власний відеоролик "Ми - Українці! Ми - Каховчани!", котрий ще раз довів, що Каховка - це місто, у якому шанують національні традиції та звичаї та що кожен житель міста любить свою батьківщину Україну.
Разом з головним головним спеціалістом відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю Владиславою Базилевич гості обговорили кандидатури на цьогорічну номінацію "Молодіжний лідер року" та ознайомились з підсумками проведення IX мотофестивалю "Тачанка 2015".
У заході взяли участь і гості з Києва: кандидати історичних наук, працівники Інституту історії України Світлана Батуріна та дослідник історії козацтва Андрій Бовгиря, який зробив невеличкий екскурс по основним віхам історії України та розповів про козацтво, як державотворчу основу сучасної України. Тему козацтва підтримали виступи Василя Бескоровайного, члена ММГО "Молода Січ", який проінформував про збір молодіжних козацьких організацій міста Каховки та Каховського району "Соснова Січ-2015. У пошуках козацьких скарбів 2015" що планується у середині вересня, та Марини Бєч, практикантки відділу у справах молоді та спорту, яка презентувала відеофільму "Казкова Січ. Лісова школа безпеки - 2015".
Цього року Україна святкує 200-річчя від дня народження М.Вербицького та 150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну. Катерина Руденко, практикант відділу у справах молоді та спорту розповіла присутнім про цікаві сторінки біографії М.Вербицького, а потім усім зібранням виконали Гімн України.
Про пріоритети міського конкурсу молодіжних соціальних проектів та програм громадських, благодійних організацій та ініціативних груп доповіла Яна Ковальчук, практикант відділу у справах молоді та спорту, нагадавши усім, що здати звіти по проектах за поточний рік організації мають до першого грудня.
Денис Костиря, молодший науковий співробітник Каховського історичного музею проінформував про проведення експедиції "У пошуках місця загибелі командарма Василя Хоменка", яка відбулася за підтримки відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради 12 серпня цього року.
Після офіційної частини учасники продовжили спілкування за "солодким столом", який організував член міської ради з питань молодіжної політики, депутат Каховської міської ради та голова міської організації "Опозиційного блоку" Павло Філіпчук.

Фото: