UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Молодь обговорювала молодіжні питання за “круглим столом”


06.04.2019

6 квітня в приміщені Каховського міськвиконкому відбулось засідання молодіжного "круглого столу". Оператор окружної виборчої комісії № 185, стипендіат Каховської міської ради для обдарованої молоді 2019 року Леся Мінська ознайомила присутніх з результатами виборів Президента Україна після І туру по Каховці. Начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков проінформував про зміни в Положенні про порядок проведення в м. Каховці міського конкурсу соціальних проектів та програм з молодіжних проблем, які були затверджені сесії міської ради 28.03.2019 і запропонував представникам молодіжних організацій та ініціативних груп міста взяти активну участь в конкурсі на отримання муніципальних грантів на 2020 рік. Про проведення конкурсу соціальних проектів екологічної направленості на Станції юних натуралістів управління освіти анонсувала методист Станції юних натуралістів, активістка ГО "МО "Нічна Мана" Ірина Філоненко. Вона закликала молодь міста до активної співпраці та участі в конкурсі, який проводить СЮН спільно з ГО "МО "Нічна Мана". Продовжується промоакція ініціативної групи "ГУК" в рамках проекту "Каховщина... Варто приїхати!" (Міжрегіональний проект "Профі Кемп") і один з її членів Богдана Демченко доповіла про хід реалізації проекту та розповсюдження рекламної продукції "ГУК" в Херсоні, Новій Каховці та в Одесі. В березні поточного року завдяки діяльності редактора Каховської Відкритої ліги КВН Юрія Скляра в Фейсбуці з’явилась сторінка "Каховська ліга КВН". Про її завдання та напрямки проінформувала адміністратор групи "Каховська ліга КВН", член міської Ради з питань молодіжної політики Віроніка Блищук. Крім цього Віроніка розповіла про проведення 4 квітня на базі комп’ютерного клубу "WISTA" відкритого турніру "CYBER BATTLE для фанатів комп’ютерної гри "Танчики". Ініціатива проведення турніру належить активісту молодіжного руху Євгену Голопотилюку. Заступник начальника відділу у справах молоді та спорту Сергій Кашулін запропонував проект Положення міської молодіжної Спартакіади, присвяченої Дню Перемоги, Дню пам’яті та примирення та каховчанам, які загинули в зоні АТО на Сході України. Присутні обговорили види змагань, які плануються на Спартакіаді. Її проведення планується 4 травня на с/к "Олімпійський". Про кандидата на Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України за 2018 рік, керівника ГО "МО "Нічна Мана" Ольгу Радіонову розповів В.Зубков, а також запропонував присутнім переглянути рекламний відеоролик про каховську активістку молодіжного руху.
В "Різному", наказний отаман Каховської паланки УДЮТ "Січ" розповів про підготовку до молодіжного табору "Острівна республіка 2019", який буде проводиться в районі Таврійська на о. Щурячий 7-9 червня, а член міської Ради з питань молодіжної політики та отаман Каховського Козачого товариства Григорій Мінський закликав присутніх та всіх бажаючих взяти участь 14 квітня в "Козацькій толоці". Початок о 9:00 в Козацькому сквері, а по закінченню толоки для її учасників буде "Козацький куліш".
У різному взяли слово член міської Ради з питань молодіжної політики, керівник ініціативної групи "Збережемо нашу історичну спадщину" Владислава Базилевич та Аліна Волкова, мама маленької Вероніки. Вероніка потребує нашої з вами термінової допомоги, адже кожен день для неї дуже дорогий. Ще у грудні 2017 року, коли Вероніці виповнився рік і два місяці, в Інституті отоларингології ім. професора Коломийченко поставили страшний діагноз - двостороння сенсоневральна глухота 4 ст. Все це сталося після того, як маленька захворіла на ОРВІ і це дало ускладнення на вушка. При такому діагнозі єдиним способом лікування є кохлеарна імплантація, завдяки якій відбувається електрична стимуляція слухового нерва. Це чудо медичних технологій дозволяє відновити дитині слух, але і коштує дуже дорого: у Туреччині - 31 тис. 500 доларів США на одне вушко, а потрібно на два. Для дитини, котра вчиться говорити, кожен день надзвичайно важливий: природою передбачено опанувати мовні навички максимум до трьох років, а Веронічці вже два з половиною. То ж все її подальше життя залежить від своєчасної операції. У тиші знаходитися їй страшно, вона постійно боїться втратити маму з поля зору. Завдяки небайдужим людям вже зібрано пів суми для встановлення одного імпланту. У Каховці більше 30 тисяч чоловік. Якщо сьогодні хоча б половина з них перерахує по одному долару, то завтра дитина зможе поїхати на установку імпланта. Час спливає дуже швидко. Та віримо, що всі разом ми зможемо допомогти і не залишимо маленьку каховчанку у полоні нестерпної тиші. Долучайтеся!

Фото: