UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Міжрегіональний проєкт-челендж двох громад завершився


21.09.2021

Напередодні відзначення ювілейного Дня міста відбулася остання онлайн-зустріч учнівської молоді Каховської громади та Мурованської громади (Львівська область) в рамках проєкту-челенджу "Розкажи мені..". Управління освіти нашої громади відгукнулося на проєкт, ініційований профільною депутатською комісією Мурованської ТГ.

Учасниками челенджу стали учні із різних шкіл громади. Тож саме молодь може розповісти про зміст, перебіг, посил проєкту. Вачаєва Анастасія ділиться враженнями про челендж: "Науково-дослідницький проєкт "Розкажи мені..." тривав з липня по вересень та мав на меті надати досвід з культурного обміну учнівської молоді з різних регіонів України".

До складу команди "Фантастична майже десятка" входили: Вачаєва Анастасія (ЗОШ №5), Буднік Анна, Круковська Дана  та Кривонос Анастасія (гімназія), Романіченко Дмитро та Щербина Денис (Малокаховський ЗЗСО), Ігнатьєва Анна (ЗОШ №6), Захарченко Жанна (ЗОШ №3) та Таранішин Андрій (випускник гімназії).

Молодь розробила та презентувала п’ять тем про Каховську громаду: гастроособливості моєї громади; топ-місця проведення часу для молоді (60 років тому, 40 років тому, 20 років тому і зараз); словник особливих слів; найпоширеніше ім’я моєї громади; 5 фактів про мою громаду, які я б розказав/ла ВВС.

Досвід отримали гарний, дізналися багато нового про свою громаду та про Мурованську громаду, щось чули і вперше. Головним завданням було змістовне та оригінальне представлення інформації друзям з Мурованської громади.

У процесі підготовки відвідали музей, заклади харчування міста, брали інтерв’ю, спілкувалися з рідними та просто жителями громади, щоб показати щось особливе, характерне для нашої території. Обирали формат презентації, рефлекси, ігри Kahоot!, відеоінтерв’ю з каховчанами, які прикладають всю свою душу для розвитку нашої громади. Із задоволенням спілкувалися, ставили питання, проводили паралелі, і усвідомлювали поняття - власна національна та культурна ідентичність, збереження українських традицій і духовних цінностей. Відпрацьовували навички роботи в команді, адже посилення громадянських компетентностей молоді є гарантією успішного розвитку громади в найближчому майбутньому.

Остання зустріч молоді відбулася за участю представників влади, управління освіти обох громад. Заступник міського голови Галина Гондарева привітала учасників проєкту та відзначила їх грамотами.

Сюрпризом стала посилка від наших друзів із Львівщини. Кожен отримав на згадку про челендж шопер із символічною фразою "Я - це те, що мене оточує" та ангелик ручної роботи.

 

Фото: