UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Мітинг – реквієм та хвилина мовчання: каховчани вшанували пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна


22.06.2021

Щороку 22 червня український народ вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна. Цей день - одна з найскорботніших дат в історії усього людства. День початку масштабної та кровопролитної війни, яка тривала майже чотири роки. Вже на світанні того далекого 22 червня 1941 року на землю України впали перші ворожі бомби, гітлерівські дивізії вдерлися на нашу територію, руйнуючи все на своєму шляху. З того часу минуло 80 років. «...З метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час війни, їх подвигу та жертовності ...» 22 червня відзначається в нашій країні як День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.
Горем і болем війна увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла крізь кожне серце, кожну долю. Україна заплатила за Перемогу найбільшу ціну. Загальні людські втрати України - включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими, евакуйованими й тими, що були примусово вивезені відступаючими нацистами, - становлять за різними оцінками не менше 14 млн. чоловік...
Всі, хто став для нас прикладом безмежної любові до Вітчизни і свого народу, незламної волі і героїзму, живуть у вдячній пам’яті народів. Це пам’ять про подвиги, здійснені на полях боїв з агресором, пам’ять про тих, хто вершив історію, прийняв смерть заради Перемоги, заради Батьківщини, заради майбутнього. Повага й шана до них передаються з покоління в покоління. Аби віддати шану всім Героям, сьогодні зібралися біля меморіального комплексу Вічний вогонь представники влади, громадських організацій, ветерани, містяни. До присутніх звернулися міський голова Віталій Немерець і голова Каховської міської організації ветеранів України Валентина Юрасова.
«Наш священний обов’язок - навіки зберегти пам’ять про воїнів-визволителів, які вигнали ворога з нашої землі та здобули перемогу в цій жахливій війні. У день пам’яті ми згадуємо тих, хто загинув на полі брані, кого нацисти замучили в концтаборах. Ми вшановуємо фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав велику Перемогу. Сьогодні знову сини та доньки українського народу зі зброєю в руках боронять рідну землю від агресора, захищають територіальну цілістність і незалежність України, нашу свободу, наше майбутнє, » - звернувся до всіх присутніх Каховський міський голова Віталій Немерець.
Честь і слава героям! Вічна пам’ять загиблим!

 

 

Фото: