UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

МІТИНГ-ПАМ’ЯТІ ЗА ЗАГИБЛИМИ ВОЇНАМИ АТО ТА РІЧНИЦІ ЗАГИБЕЛІ ОЛЕГА ЛІФІНЦЕВА


15.06.2015

14 червня біля приміщення СЗОШ № 2 відбувся поминальний мітинг і панахида по загиблим воїнам в АТО на Сході України та річниці загибелі Олега Ліфінцева. Рік тому, 14 червня 2014 року, під час виконання бойового завдання, в Луганську був збитий літак з 49-ма десантниками та льотчиками на борту. Загинули всі. Серед загиблих був і наш земляк, який чесно виконував свій обов’язок, - 28-річний десантник Олег Ліфінцев, якого посмертно нагороджено Орденом Мужності. Саме в СЗОШ № 2 він навчався і саме тут в 2014 році на будівлі школи була встановлена меморіальна табличка його пам’яті.
Мітинг відкрив міський голова Олександр Карасевич. Від громадських організацій виступив представник ГО "Народне ополчення" Роман Нечипорук. Благочинний Каховського округу Новокаховської та Генічеської єпархії протоієрей Миколай провів літію за загиблими. Зі спогадами про загиблого випускника школи виступила директор спеціалізованої загально-освітньої школи № 2 Соломахіна Галина Михайлівна, а учениця 8 класу СЗОШ № 2 Інна Подорванова прочитала авторський вірш. Традиційна хвилина мовчання по загиблим в АТО та довге звучання "Плине кача" дало можливість присутній громадськості міста та родичам і друзям загиблого згадати про всіх тих, хто віддав своє життя за незалежність України. По закінченню мітингу присутні поклали квіти до меморіальної таблички "Пам’яті Олега Ліфінцева".
"Герої не вмирають. Вони лише відходять у вічність, залишаючи за собою ідеї, справи, послідовників... Слава Україні! Героям Слава!" - такими словами ведучого з МПК "Меліоратор" Андрія Карєва закінчився мітинг-пам’яті за загиблими воїнами АТО та річниці загибелі Олега Ліфінцева.


Максим Круковський,
Катерина Руденко, практиканти відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради

 

Фото: