UKR
Вівторок 16 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Міський голова вирішив ветувати чотири рішення


04.02.2016

Усі ці проекти викликали гарячі дискусії ще під час чергової сесії Каховської міської ради 29 січня 2016 року.

Так одним з них став проект рішення щодо затвердження переліку об’єктів комунальної власності міста, які підлягають приватизації. Питання стосувалося об’єкту нежитлового приміщення в багатоквартирному житловому будинку по вул. К. Маркса, 134. Думки присутніх розділилися, і хоча під час сесії рішення було прийнято більшістю голосів, міський голова наголосив, що долю цього об’єкту мають вирішувати лише самі мешканці будинку і тому він має намір ветувати цей проект. Варто нагадати, що усі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку, а спільним майном багатоквартирного будинку є приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб усіх співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території. То ж, розглянувши рішення міської ради „Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності міста, які підлягають приватизації", враховуючи недотримання вимог ч.2 ст. 19 Конституції України, за якою органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, а також враховуючи звернення співвласників багатоквартирного житлового будинку № 134 по вул. К.Маркса, з метою захисту їх майнових прав, міський голова своїм розпорядженням зупинив це рішення.

Така ж доля спіткала і рішення міської ради "Про представництво Каховської міської ради у кримінальних провадженнях, де рада залучена до провадження як потерпіла". Міський голова, розглянувши рішення міської ради „Про представництво Каховської міської ради у кримінальних провадженнях, де рада залучена до провадження як потерпіла", враховуючи, що у структурі міської ради створений і діє юридичний відділ, депутати Гончарова Т.С. та Філіпчук П.І. не перебувають з міською радою в трудових відносинах, депутат Філіпчук П.І. не має фахової освіти юриста та за даними Каховської та Бериславської місцевих прокуратур Херсонської обл. відносно нього здійснюються досудові розслідування у кримінальних провадженнях, внесених до ЄРДР за фактами неправомірного заволодіння документацією та щодо можливої підробки офіційних документів, на підставі ст. 58 КПК України, яка передбачає, що представником юридичної особи, яка є потерпілим, може бути, зокрема, і її керівник, працівник юридичної особи за довіреністю, особа, яка має право бути захисником у кримінальному провадженні та ін.

Зупинити дію рішення міської ради „Про внесення змін до рішення сесії міської ради від 26.04.2012р. № 485/27 "Про передачу у користування нежитлового приміщення на умовах позички" було вирішено враховуючи недотримання вимог ч.2 ст. 19 Конституції України, за якою органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України; постанову Каховського міськрайонного суду від 28.05.2012 (залишена без змін ухвалою Одеського апеляційного адмінсуду від 21.08.2013), якою визнано незаконним та скасовано у повному обсязі рішення сесії міськради від 22.12.2011р. № 355/21 про передачу майна з балансу КП "Житловик Свєтлово" на баланс КП "ККК": - що юридично майно перебуває на балансі КП "Житловик Свєтлово" і позичкодавцем у даному випадку не може виступати КП "Каховська керуюча компанія"; - зауваження юридичного відділу міської ради, на підставі ст. 5 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", відповідно до якої орендодавцями є органи, уповноважені органами місцевого самоврядування управляти майном.

Розглянувши проект та рішення міської ради „Про внесення змін до Регламенту Каховської міської ради VIІ скликання, затвердженого рішенням сесії Каховської міської ради № 4/2 від 26.11.2015 року", з метою дієвої реалізації принципів відкритості та публічності діяльності міської ради, враховуючи підзвітність та відповідальність ради перед територіальною громадою, а також що гласність є одним з принципів місцевого самоврядування, на підставі ст. 2 Регламенту Каховської міської ради VIІ скликання, яка також передбачає гласність роботи міської ради шляхом відкритості діяльності, висвітлення інформації про діяльність ради, керуючись ст. 24, п. 1, п. 20 ч. 4 ст. 42, ч. 4, ч. 8 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч. 5 ст. 40 Регламенту Каховської міської ради сьомого скликання, затвердженого рішенням сесії від 26.11.2015р. № 4/2 міський голова вирішив зупинити дію п.1 рішення міської ради "Про внесення змін до Регламенту Каховської міської ради VIІ скликання, затвердженого рішенням сесії Каховської міської ради № 4/2 від 26.11.2015 року" в частині викладення ч. 5 ст. 37 Регламенту у редакції без зазначення про встановлення кабіни для голосування в залі засідань міської ради.

Повний текст розпоряджень міського голови можна подивитися тут:

 

http://kakhovka-rada.gov.ua/ua/projects/rozporjadzhennja_miskogo_golovi

Фото: