UKR
Вівторок 16 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ВІДПОВІВ НА ЗАПИТАННЯ ЖУРНАЛІСТІВ


01.10.2014

     30 вересня відбулася прес-конференція міського голови Олександра Карасевича для журналістів місцевих засобів масової інформації.  Міський голова протягом години спілкувався з пресою, відповідаючи на запитання журналістів.  Підводячи підсумок святкуванню Дня міста, О.Карасевич  позитивно оцінив роботу міських служб в  підготовці свята і підкреслив, що активна участь трудових колективів підприємств, окремих мешканців, молоді  була ще одним "плюсом" в розвиток іміджу міста. Міський голова  подякував  журналістам за активне висвітлення святкових заходів в ЗМІ.  У цей складний для нашої країни час кожна знаменна дата — це можливість продемонструвати згуртованість і патріотизм. У цьому контексті День міста стає, напевно, одним з найважливіших. Адже це не просто свято, а традиція, навіть потреба кожного каховчанина згадати про героїчну славу легендарної Каховки, яку ми любимо незалежно від того, які часи — кращі або складні — вона переживає.

        Детальніше міський голова розповів про основні події, які відбудуться у місті найближчим часом, та завдання, які потрібно вирішувати в умовах складного економічного стану в країні. Він повідомив пресі, що до позачергових виборів до Верховної Ради України 26 жовтня окружна виборча комісія (голова комісії - Огданець Микола Володимирович), дільничні виборчі комісії з виборів народних депутатів України територіального виборчого округу № 185 забезпечені приміщеннями, засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою іншими матеріальними цінностями відповідно до вимог, визначених Постановою Центральної виборчої комісії. Відповідно до розпорядження міського голови, відведенні спеціальні місця та обладнанні стенди, дошки оголошень для розміщення матеріалів передвиборчої агітації.      Всього населення в місті — 37 тис. 300 чол., з них виборців — 30 тис. 815 чол..   
    Олександр Карасевич поінформував журналістів, що впродовж першого півріччя 2014 року у розвиток економіки міста за рахунок усіх джерел фінансування вкладено 46 446 тис. грн. капітальних інвестицій, що складає 5,3% до загальнообласного показника. А загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених в економіку міста, станом на 01.07.2014 становив 73,3 млн. дол. США (30% загального обсягу по області).
Стратегічним планом підвищення конкурентоспроможності міста Каховки передбачено комплекс заходів для досягнення реалізації конкретних інвестиційних проектів:
- будівництво цеху  ПрАТ “Чумак”  з  виробництва та розливу соків (обсяг залучених інвестицій - 13,9 млн. грн.; створення нових робочих місць   - 35);
- встановлення лінії гарячого розливу кетчупу ПрАТ “Чумак” (обсяг залучених інвестицій - 10,9 млн.грн., створення нових робочих місць -  15);
- відновлення діяльності зерносховища ТОВ «Аграрна промислова компанія «ДОМ АГРО» (потужність зерносховища - 60 тис.тн., обсяг залучених інвестицій  -   62 511,5 тис.грн., кількість створених робочих місць – 40).
     Але в той же час міський голова також стурбований ситуацією зі станом погашення заборгованості по заробітній платі серед підприємств і організацій міста. Станом на 30.09.2014, по місту заборгованість із заробітної плати складає 1992,9 тис. грн., яку мають 2 підприємства міста. Зараз з керівництвом підприємств-боржників проводиться відповідна робота.
    Звернув увагу міський голова і на те, що підготовку теплового та водопровідного господарства, об’єктів освіти та соціально-культурної сфери до роботи в осінньо-зимовий період вже завершено. Для мешканців міста опалювальний сезон розпочнеться з 1 листопада. А маленькі каховчани у дитячих садках та ДБІТ “Радість” можуть отримати тепло і раніше, з огляду  на погодні умови.
     Відповідаючи на запитання журналістів О. Карасевич торкнувся наступних тем:
- Соціальні виплати. Станом на 30.09.2014 до Єдиного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги внесено 8948 особи. Управлінням праці та соціального захисту населення Каховської міської ради проведено фінансування за вересень, станом на 25.09.2014, у сумі – 3108,2 тис. грн.:
по пільгам та субсидіям – 250,3 тис. грн.,
допомога сім’ям з дітьми  у вересні  2014 року  у сумі  2763,8тис. грн.,
фінансування з державного бюджету  по Чорнобильським програмам складає 3,7 тис. грн.,
громадські організації – 7,6 тис. грн.,
- проведення видатків по міській програмі поліпшення життєзабезпечення, реабілітації, соціального захисту  людей похилого віку та інвалідів на 2011 – 2014 – 82,8 тис. грн.
- Розміщення громадян, які прибули з інших регіонів.  До управління праці та соціального захисту населення Каховської міської ради звернулося  5 громадян, які виїхали із АР Крим та 270 осіб з зони проведення антитерористичної операції, з них 64 особи у вересні місяці.         Проживанням зазначених громадян забезпечено в готелі „Таврія” на термін з 01.04.2014 по 31.12.2014. Оплата наданих послуг здійснюється за фактичне тимчасове розміщення із розрахунку 50,0 грн. на добу за 1 особу, на даний час їх  6 чол.
- Шефська допомога підрозділам Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України. 1 вересня активісти волонтерського руху міста О.Селезньов, О.Зікранець, О.Батурін та  В.Зубков відвідали у зоні АТО (м. Маріуполь) прикордонників відділу прикордонної служби “Херсон” та відвезли їм найнеобхідніші речі на загальну суму 17 тис. грн.
11 вересня прикордонники відділу прикордонної служби “Херсон” повернулись до Херсону із зони АТО. На шосе Маріуполь-Херсон з ними відбулась тепла зустріч активістів патріотичного руху міста Каховки.
Протягом ІІІ кварталу 2014 року шефську допомогу прикордонникам відділу прикордонної служби “Червоний чабан”, відділу прикордонної служби “Херсон”, військам, які перебували у зоні АТО та іншим підрозділам Збройних Сил України каховчанами (в тому числі і ГО “Ділова Каховщина”, ГО “Громадська відповідальність”, ГО “Народна самооборона” тощо) було надано на загальну суму 107 692 грн.
- Оздоровлення і відпочинок дітей та підлітків. У літній період в Каховці працювало 11 дитячих пришкільних таборів в системі освіти, де відпочивало 1164 дитини, або 34 % від загальної кількості дітей віком від 7-17 років. Під час формування груп для літнього відпочинку перевага надавалася дітям, які потребують особливої уваги і підтримки. За кошти міського бюджету із залученням батьківських коштів та коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у 2014 році здійснено закупівлю 57 путівок для дітей пільгових категорій до ТОВ „Генічеський сільськогосподарський дитячий оздоровчий заклад ім. І.Кулика”.

Олександр Карасевич відповів на всі поставлені журналістами  запитання та зробив заяву, що на наступній сесії міської ради має намір піти у відставку з огляду на ситуацію протистояння, яка склалася по відношенню до нього з боку окремих представників депутатського корпусу. “Я звик працювати, а не воювати”, - зазначив міський голова. - “Громада не повинна страждати через амбіції окремих  депутатів”.