UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

МІСЬКА РАДА З ПИТАНЬ МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ


26.01.2017

25 січня відбулося засідання міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради (взяло участь 12 чол. з 20). Засідання провів заступник голови міської Ради з питань молодіжної політики, начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков. Вперше в її засіданні взяли нові члени молодіжної ради: Назарова Ольга (начальник відділу у справах дітей), Макарук Анастасія (волонтер БФ "Лепта"), Чумаченко Ольга (член учнівського парламенту старшокласників, учениця 11 класу СЗОШ № 2).
Віктор Зубков проінформував присутніх про рішення виконавчого комітету міської ради від 14.11.2016 № 304 "Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 19.01.2016 № 12 "Про Положення та склад міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради"" та про рішення сесії міської ради від 24.11.2016 № 420/23 "Про міську комплексну Програму "Молодь на 2017-2021 роки".
Говорячи про підсумки роботи міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради в 2016 році, заступник голови молодіжної Ради акцентував увагу на головному завдані Ради - підготовка міської комплексної Програми "Молодь на 2017-2021 роки, яке і було виконано в листопаді 2016 року. Приділив він також увагу ініціативі членів міської Ради з питань молодіжної політики і заходам, які були ними ініційованими (або підтриманими) та проведеними вперше: молодіжні акції "Солодке серце", до Міжнародного жіночого дня "Весняний подарунок", фотовиставка, присвячена 100-річчю святкування свята 8 Березня (О.Радіонова, В.Зубков, Ю.Скляр); зустріч учнівської молоді з поетом Олегом Олексюком (М. Гончар); спільне засідання Благодійного фонду "Лепта" з клубом "Молода сім’я" (Проведення майстер-класу) (С.Бжезицька, В.Базилевич); міський молодіжний фестиваль соціальних проектів патріотичного спрямування "Простір щасливого дитинства" (М.Гончар, О.Круковська); гра на Кубок гумору Каховської Відкритої ліги КВН "Веселые одноКЛАССники" (Ю. Скляр, О.Мошенський, О.Кузьміна); акція "Травневий кошик ветерану" (Н.Волкова); акція "Перша хвилина миру" (І.Матросова, О.Степанова, В.Зубков); весняний ярмарок декоративно-ужиткового мистецтва до Дня Європи (Ю. Скляр, Г. Мінський, В.Базилевич); молодіжний табір "Січ на Івана Купала 2016" (Г.Мінський, В.Безкоровайний); встановлення металевої скульптури "Серце закоханих" (учні ДНЗ "КПЛСП", О.Мошенський); фотосушка і фотополювання "Наша громада - єдина родина", квест-гра "Стежками обрядової України", флеш-моб "Шалена молодь України", Холі-фест, Селфі-квест, акція "Обнимательнный патруль", акція "Будемо добрішими" (О. Радіонова); відеоконцерт гурту "Океан Ельзи" (В.Зубков, І.Матросова); відкриття муралу на міській набережній; фотовиставка "Каховчани - учасники АТО" (В.Федченко, І.Матросова, О.Степанова); флеш-моб "Таємничий подарунок" (В.Андрющенко) тощо.
При підтримці молодіжної ради було проведено 101 захід стосовно молоді та дітей. В них взяли участь 15372 чол. На проведення заходів Програми "Молодь" з міського бюджету було виділено 112000 грн., з них на конкурс проектів 10000 грн. та 7080 грн. на 5 персональних стипендій міської ради для обдарованої молоді.
В.Зубков виділив і найбільш активні організації (ініціативні групи) в організації та проведені молодіжних заходів: "ДіЛО", Відкрита Каховська ліга КВН, "Молода Січ", "Мотоклуб "Колеса Дракона", міський учнівський парламент старшокласників, БФ "Лепта", ММГО "Драйв", учнівський парламент ДНЗ "Каховський професійний ліцей сфери послуг", ініціативні групи "Збережемо нашу історичну спадщину", "Нічна мана", "Молодь України". А з нагоди Дня молоді міський голова нагородив грамотами 9 активістів молодіжного руху міста (Радіонова Ольга, Андрющенко Влада, Непроста Катерина, Мошенський Олександр, Мінський Григорій, Скляр Юрій, Мулік Олександр, Волкова Наталя, Базилевич Владислава).
Членів молодіжної ради було проінформовано про фінансове забезпечення міської комплексної Програми "Молодь" в 2016 році та її орієнтовне фінансування у 2017 році.
Про підсумки міського конкурсу соціальних проектів і програм з молодіжних проблем на отримання муніципальних грантів на 2017 рік розповіла начальник відділу культури Інна Матросова. В свою чергу керівник ГО "МО "Нічна Мана", член комісії по призначенню стипендій міської ради для обдарованої молоді на 2017 рік Радіонова Ольга проінформувала присутніх про рішення сесії міської ради від 24.11.2016 № 421/23 "Про міську Програму "Стипендії міської ради для обдарованої молоді"" та про рішення комісії по призначенню персональних стипендій на 2017 рік.
Вперше на молодіжній раді виступила Ольга Чумаченко з питанням Про хід реалізації м. Каховці в 2016 році міської щорічної акції "Молодь при владі".
Розглянули члени молодіжної ради і прийняли План роботи міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради на 2017 рік. В "Різному" розглядались також питання щодо проведених в лютому заходів до Дня закоханих та щодо відзначення в місті Дня пам’яті Героїв Крут.
О.Радіонова запросила присутніх та всіх бажаючих громадян 28 та 29 січня взяти участь у тренінгу по програмі "Активні громадяни" від Британської Ради, який відбудеться за підтримки відділу молоді та спорту і ГО "Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад". Початок о 10.00 у великій залі засідань Каховської міської ради (ІІІ поверх).
В.Зубков проінформував присутніх про лист Міністерства молоді та спорту України "Про надання пропозиції щодо присудження Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України", а І.Матросова закликала всіх брати активну участь в культурно-мистецьких заходах, які проходять постійно в МПК "Меліоратор" або в Каховській школі мистецтв.
На завершення Макарук Анастасія презентувала про волонтерську та благодійну роботу БФ "Лепта" в 2016 році, про допомогу тяжкохворим дітям, про проведені акції благодійного фонду тощо.

Фото: