UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

МІСЬКА БІБЛІОТЕКА СВЯТКУЄ ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ


12.05.2015

... Війна стала великою, як життя, як смерть. Воює все людство. Ніби земна куля влетіла в якусь криваву божевільну туманність.
О. Довженко
Цього року світ відзначає 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі та 70-річчя завершення Другої світової війни. Україна зробила вагомий внесок у перемогу над нацизмом. Жоден державний заклад не залишився осторонь святкування цього Великого дня.
Міська універсальна бібліотека з нагоди цих свят підготувала цикл заходів «Духовна єдність поколінь - минулих, сучасних і майбутніх». Протягом травня в бібліотеці діятиме виставка - пам’ять «Нехай світ не знає війни», яку мають змогу відвідати всі бажаючі. Документи, представлені в експозиції, висвітлюють причини виникнення Другої світової війни, відтворюють широку панораму подій від початку війни в 1939 році до капітуляції Німеччини та Японії. Багато із запропонованих книг - це роздуми про долі переможців. Автори зуміли написати про їхню воєнну і повоєнну долю так, що ці розповіді торкають глибини людської душі. Запропонована книжкова виставка - вдячний привід віддати належну шану не тільки воїнам, що піднялись на бій з фашизмом, а й усім тим, хто зробив свій внесок у Перемогу, працюючи на заводах і фабриках, у наукових установах, на ланах і фермах, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі, у Русі Опору за межами Батьківщини, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах. Гарним доповненням до книжкової виставки стала виставка - експозиція воєнної техніки та інших виробів з природних матеріалів Каховського майстра декоративно-прикладного мистецтва Пунтія Євгена Григоровича. Всі вироби відрізняються оригінальністю і високою точністю та ювелірністю виконання. Виставку відвідала велика кількість зацікавлених жителів міста, які поділилися приємними враженнями від перегляду експонатів.
На дорослому абонементі серед постійних читачів було проведено усний журнал під назвою «Ціна Перемоги», під час якого слухачі познайомилися з трагічними сторінками ІІ Світової війни.
Серед учнів 8-го класу Каховської гімназії бібліотекар дитячого відділу провела урок психоаналізу «Обличчя війни: психологічний портрет Адольфа Гітлера», в ході якого охарактеризувала психологію одного з найкривавіших диктаторів світу, що розв’язав найкровопролитнішу віну в історії людства, яка забрала життя десятків мільйонів людей різних національностей. Бібліотекар показала, яку загрозу несуть усьому людству особи з такою патологічною психікою, коли вони зосереджують в своїх руках всю повноту влади. Насамкінець всі присутні отримали в подарунок червоні маки - український символ пам’яті, життя і смерті, який цьогоріч є символом пам’яті про тих, хто не повернувся з фронтів ІІ світової війни. Бібліотекарі привітали учнів зі святом 9 травня і побажали мирного неба над головою.

Фото: