UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Миколай памʼятає про кожного


18.12.2020

У день Святого Миколая існує традиція дарувати дітям подарунки, ховаючи їх під подушку. Цей звичай походить з повір’я про те, що Микола Чудотворець потай приносив в будинки знедолених теплі речі, іграшки та їжу. Напередодні свята і дорослі, і діти очікують приходу Святого Миколая, але і самі не забувають творити добро. Адже всі ми знаємо, що кожна дитина чекає на подарунок, та, на жаль, не кожна його отримує.
У нашій громаді є сім’ї, що опинились в складних життєвих обставинах. У переддень свята відділ у справах дітей спільно з волонтерами і секретарем Каховської міської ради Іриною Гончаровою стали «помічниками Святого Миколая» і подарували дітям з цих родин невеличке диво. 17 грудня «помічники» завітали до 16 сімей з найвіддаленіших сіл громади: Роздольне, Чорноморівка та Вільна Україна. Кожна дитина (29 дітей віком від 6 місяців до 14 років) отримала подарунки: іграшки, матеріали для творчості, засоби гігієни і продуктові набори з солодощами і фруктами, одяг та взуття. Дякуємо каховчанам за їх чуйні серця і допомогу в акції добра!
А сьогодні, 18 грудня, волонтерська група привітала дітей з Малої Каховки, Коробків та міста Каховка. «Вручення подарунків стало можливим завдяки сприянню міського голови Немерця Віталія Анатолійовича, підтримці Карла Стурена, керівника ПП «ЕСТЕМ» Мозкового Сергія Миколайовича, керівника ТОВ «ВЕКТОР КАХОВКА» депутата Каховської міської ради Барабаша Олега Євгенійовича, керівника ФГ «Акант» депутата Таврійської міської ради Помазнюка Віктора Анатолійовича, керівника ТОВ «Агро-стар» Лохматова Єгора Васильовича, а також Кошеварова Дмитра Васильовича, Кантера Віталія Олександровича, Зарапіна Олексія Олександровича, Дитиняка Дмитра Романовича.Від імені громади с. Малокаховка висловлюємо Вам слова вдячності за свято подароване нашим дітям! Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю та Вашу підтримку!», - прокоментував подію староста Малокаховки Леонід Каськович.
Освітяни міста приєднались до вже традиційної волонтерської акції військовослужбовцям Збройних сил України, а дітлахи міста з відкритими серцями підтримали благодійні акції по порятунку дівчаток Аделіни та Марійки.Долучаймось до добрих справ - допоможемо маленьким крихіткам подолати важку хворобу (реквізити для допомоги - на фото). До 18 грудня тривав і конкурс на найкращу ялинкову прикрасу «Символ року-2021», а невдовзі найкращі роботи будуть виставлені на онлайн-аукціон (кошти, зібрані на ньому, буде передано на лікування маленької каховчанки Адель).
Існує давнє повір’я, що в День святого Миколая не можна нічого робити для себе, а тільки для нужденних. А також на Миколая Чудотворця не можна обманювати інших та давати нездійсненні обіцянки, прийнято просити вибачення і прощати інших. То ж, створюймо новорічний настрій, робімо добро, станьмо Миколайчиками - даруймо посмішки, відкриті серця і щиру любов!

Фото: