UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

МИ КАХОВЧАНИ, МИ УКРАЇНЦІ


25.08.2015

Визначна дата, 24 серпня 1991 року, навічно увійшла в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті українського народу, законодавчо закріпила демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення. Кожного року свято Незалежності України спонукає ще раз задуматися над тим, що для кожного з нас є Батьківщина? Батьківщину не можна, так само, як і слово «щастя», визначити одним словом чи навіть фразою. У кожної людини є дві Батьківщини: мала і велика. Мала - це місто, вулиця, будинок, де ти народився. Велика - це держава, країна, громадянином якої ти є.
Каховчани, як патріоти рідної України та свого міста підготували цілу низку заходів з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня незалежності України.
Ввечері 21 серпня на міській набережній просто неба мешканці та гості міста змогли побачити справжні шедеври сучасного українського кіно: фільми «Той Хто Пройшов Крізь Вогонь» режисера Михайла Іллєнка (2012 рік) та «Тіні незабутих предків» режисера Любомира Левицького (2013 рік).
Наступного дня з самого ранку на площі біля МПК «Меліоратор» розгорнувся ярмарок сільгосппродукції, продовольчих товарів та товарів шкільного асортименту. А ближче до вечора у центрі міста навпроти універмагу урочисто відкрили клумбу сучасного ландшафтного дизайну, яку подарували місту Руслан Романенко (директор ТОВ «Тройка», член міської громадської ради) та його дружній колектив. В той же час біля РБК ім. Фрунзе пройшло відкрите фітнес-тренування.
День Державного Прапору розпочався у Каховці з урочистої церемонії підняття стягу на площі Трудової слави. До присутніх зі словами привітання звернувся міський голова Олександр Карасевич, заступник голови райдержадміністрації Ольга Вакулич, представник ГО «Солідарна Україна» Олена Декадіна. Учні СЗОШ № 2 поклали квіти до пам’ятного знаку на честь гетьмана Богдана Ружинського, до меморіальних табличок Олегу Ліфінцеву та Руслану Салівончику, які загинули в зоні АТО. Олександр Карасевич виконав почесну місію вручення паспортів громадянина України молодим каховчанам, а право підняти Державний прапор надали учням НВК «Каховська гімназія». У цей день також відбувся молодіжний круглий стіл, тематичні просвітницькі заходи для учнівської молоді в міській універсальній бібліотеці.
Цього ж дня каховчани долучилися до обласної акції «Парад вишиванок», який стартував від МПК «Меліоратор». Учасники акції пройшли та пронесли величне синьо-жовте знамено вулицями рідного міста аж до центральної площі, на якій одразу розпочалася святкова спортивна та дитяча конкурсно-розважальна програма. Навколо розгорнувся ярмарок майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, волонтери роздавали усім гостям повітряні кульки та синьо-жовті стрічки, панував святковий та дружній настрій. О 18.00 годині розпочалася святкова концертна програма за участю колективів закладів культури міста Каховки «З Україною в серці». Усіх зі святом привітав міський голова Олександр Карасевич. Концертна програма розпочалася Гімном України і була насичена патріотичними номерами аматорів. Гучними оплесками зустрічали мешканці та гості міста кожен виступ народного ансамблю танцю «Надія» (керівник заслужений працівник культури України Сергеєва Н.І.), які подарували улюблені для каховчан танці. Обрали на святі і кращих в номінації «Українська вишиванка». Щасливих переможців вітав голова ГО «Самопоміч» Олександр Таранішин.
А 24 серпня працівники відділу культури та аматорські колективи Каховки здійснили поїздку до Херсону, куди наших танцюристів запросили до участі у обласному святковому концерті.
Варто відзначити, що українці - спортивна нація, то ж 23-24 серпня у місті пройшла і низка спортивних заходів: міський турнір з шахів, відкрита першість міста серед юнацьких команд зі стрітболу, відкритий чемпіонат м. Каховки з футболу 2015 року, відкриті міські змагання серед спортсменів-інвалідів «Легендарна тачанка», міський турнір з шашок-64.
Урочисті заходи святкових днів дають змогу переконатись, що дружелюбність, патріотичність, святковий настрій і тенденції об’єднання всієї громади переважали серед каховчан. Усі захоплювалися нашою дітворою: чудовими артистами, малюками в українських вишиванках, кожним веселим маленьким глядачем. Тому з певністю можна сказати: ми повинні і надалі розбудовувати своє майбутнє з повагою до найбільших духовних цінностей: людської гідності, щирості, шанування споконвічних традицій та любові до Батьківщини.

 

Фотографії Владислави Базилевич

 

Фото: