UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

МАЙСТЕРНЯ ПАНІ ІРИНИ


12.06.2015

Сьогодні перший заступник міського голови Павло Пуляєв та начальник відділу культури Інна Матросова завітали в гості до народної майстрині Ірини Крутько. Ірина народилася у м. Павлоград в Казахстані. Технолог швейного виробництва за фахом, вона весь свій час присвятила творчості, і не тільки для себе: пані Ірина навчає творити своїх маленьких вихованців.
У 1993 році Ірина Крутько приїхала у Каховку. Саме тут вона розпочала викладати у гуртку "Сувенір" та народному клубі вишивки "Чарівна ниточка". "Як творча особистість я реалізувалась саме у Каховці", - говорить Ірина. Серед найбільш улюблених технік майстрині - солоне тісто, аплікації із тканини, вишивка атласними стрічками. Ірина завжди намагається іти в ногу з часом і однією з перших почала популяризувати ці техніки у Каховці.
Ця привітна жінка прагне вдосконалювати простір навколо себе, а її кабінет у Центрі дитячої творчості - чарівний світ витворів декоративно-ужиткового мистецтва.
Розповідає Ірина і історії, пов’язані із роботами, які вона виконувала на прохання шанувальників її творчості. Так, один із замовників попросив прикрасити його мисливський будиночок картинами із солоного тіста: Ірина зробила так, що кожна з картин унікальна, зі свої сюжетом та шармом.
А ось ще одна цікава історія. Під час фестивалю "Таврійські ігри" Ірину запросили виконати панно із солоного тіста з сюжетом дефіле під час конкурсу краси. І що цікаво: саме красуні з тими номерами, які Ірина поставила на панно, і опинилися серед призерок! Що це: збіг обставин чи дар передбачення?..
Вдома у Ірини Крутько справжній рай для дівчат, адже серед її виробів - яскраві віночки та заколки зі стрічок, пасхальні обереги, ляльки-мотанки, вишивка бісером та безліч листівок, жодна з яких не повторює іншу. А на кухні гостей привітно зустрічає домовичок, на столі запрошує випити чашечку чаю чайний будиночок, зроблений майстринею. Захоплення Ірини перейняла і її невістка Тетяна, яка зараз пробує себе у створенні вітальних листівок.
На прощання Ірина обіцяє познайомити нас зі своїми колегами-однодумцями з клубу "Чарівна ниточка".

 

 

 

 

Фото: