UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ В НАШИХ РУКАХ


26.06.2015

23 червня відбулася подорож-екскурсія до столиці нашої держави, організована народним депутатом Сергієм Хланем та керівником підприємства «Гаван» Генрі Мелконяном. Тридцять учнів Каховки та Каховського району відвідали Київ. Ми мали змогу прогулятися по Хрещатику, насолодитися красою величного міста. Серце кожного з нас наповнювалося хвилюванням і гордістю, адже ми ходили по тих місцях, де не так давно відбувалися історичні для країни події, за якими ми спостерігали з екранів телевізора.
Цей сонячний, теплий, літній день у центрі Києва обіцяв бути цікавим і насиченим. Об 11 годині ми зайшли в приміщення Верховної ради, попередньо пройшовши контроль металошукачем. Нас супроводжував гід. Окрасою будівлі є два полотна, перше намальоване ще за часів Радянської влади, а друге полотнище у справжніх патріотів має викликати захоплення - це підсумок всієї боротьби України за її незалежність, на ній зображено всіх депутатів, які 26 років тому підняли руку за скасування УСРС, та всі історичні постаті, які зіграли роль у державотворенні. А назва картини водночас проста, але з дуже великим змістом,  "Державотворення", художника Олексія Кулакова.
Побували ми у конференц-залі, де засідають фракції і відбувається нагородження державними нагородами. На завершення екскурсії по єдиному законодавчому органу держави, Сергій Хлань подарував кожному робочий блокнот депутата із зображенням Верховної ради та власним підписом: «Максиме, майбутнє України в твоїх руках! З найкращими побажаннями народний депутат України Сергій Хлань 23.06.2015.»
Потім ми мали можливість відвідати уже відоме на весь світ «Межигір’я», яке стало відкритим для людей 22 лютого. 168 гектарів площа досить велика, але компактність і можливості цієї території неймовірні. Тут верф, кінологічний центр, зоопарк з екзотичними тваринами, гараж з ретро- автомобілями, невеличкий аеродром для гелікоптерів, поле для гольфу, корти для тенісу, 3 різні види бань, молодильний казан та «GALLEON» один з небагатьох в Україні ресторанів на воді, ну і звичайно три садиби, дві для товариша Януковича та одна для високопоставлених гостей... Аби обійти все це пішки потрібно щонайменше 3 години. На велосипеді, який видають відвідувачам, з другом ми майже обїхали всю територію. Так, неймовірна краса Межигіря повинна належати всім. І дуже правильно, що на території розташований дитячий табір.
Я думаю, що кожен з нас на все життя запам’ятає цю подорож, а можливо для когось вона стане вирішальною у виборі майбутнього. І через певний час хтось із учасників екскурсії прийде у Верховну Раду працювати для людей, для України. Безперечно цінність, інформативність та практичність побаченого і почутого величезна особливо для старшокласників, бо саме нам будувати завтрашній день держави.


Практикант відділу у справах молоді та спорту Круковський Максим

 

Фото: