UKR
Четвер 25 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЛУНАЮТЬ СУРМИ НАД ДНІПРОМ


05.05.2016

Напередодні Дня пам`яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні традиційно 04 травня 2016 року на базі Каховської школи мистецтв відбувся ІV обласний фестиваль-конкурс духових оркестрів та ансамблів "Сурми грають над Дніпром". Три роки цей фестиваль в нашому місті проводився на центральній площі під дубами, а цього року у зв`язку з не зовсім сприятливою погодою учасників гостинно зустріла Каховська школа мистецтв. У фестивалі прийняли участь 11 колективів та 2 тріо : трубачів Станіславської дитячої музичної школи (кер. Кравець О.П.) і саксофоністів Новокаховської дитячої музичної школи (кер. Візнович Ю.Д.). Конкурс тривав до 13.00 години кожен колектив представляв програму з трьох творів : марш, вальс, твір на власний вибір. Виступи учасників оцінювало компетентне журі.
Учасників привітав міський голова Андрій Дяченко та запросив усіх учасників на V ювілейний фестиваль у 2017 році.
Гран-Прі фестивалю-конкурсу отримав духовий оркестр дитячої музичної школи № 3 м.Херсона (кер. Вітвіцький Олександр).
Переможцями стали :
І місце - оркестр "Весёлые ребята» Новокаховської дитячої музичної школи (кер. Балибін В.А.);
ІІ місце - духовий оркестр Каховської школи мистецтв (кер. Смірнов С.В.) та зразковий дитячий духовий оркестр м. Цюрупинська (кер. Кліщовий А.О.);
ІІІ місце - оркестр духових інструментів Нижньосірогозького РБК (кер. Горбач О.Й.) та народний духовий оркестр "Таврійські сурми" Чаплинського РБК (кер. Іваськів І.М.).
Дякуємо ГО "Щит" (кер. Матвієнко П.О.) за підтримку громадського порядку під час проведення заходу.
Загалом у фестивалі-конкурсі прийняло участь 187 учасників. Переможці та учасники отримали грамоти, вимпели та солодкі подарунки від організаторів. Нам дуже приємно, що такий фестиваль отримав прописку у нашому легендарному місті, він дуже подобається каховчанам і гостям міста своєю легкістю, ліричністю та святковим настроєм. Хай лунають сурми над Дніпром кожного травня!

Фото: