UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЛІСОВА ШКОЛА БЕЗПЕКИ


02.07.2015

З 25 по 28 червня 2015 року у сосновому борі біля Каховського лісництва вдруге відбулось таборування "Казкова Січ" по програмі "Лісова школа безпеки". в рамках фінансування грантової угоди між Національним фондом розвитку демократії та Херсонською міською громадською організацією "Нова генерація", у якому взяли участь вісім куренів Каховської паланки УДЮТ "Січ", три з яких з міста Каховки, це "Джура" (ЗОШ № 4), "Мандрівник" (СЗОШ № 2), "Скіф" (Гімназія), п’ять куренів з Каховського району та дев’ятий курінь - "Технарі" з станції юних техніків міста Нова Каховка. У церемонії відкриття табору - урочистому козацькому колі - взяли участь: заступник міського голови В.В.Чернявський, начальник відділу освіти Каховської міської ради М.В.Гончар та начальник відділу освіти, молоді та спорту Каховської райдержадміністрації В.В.Грушко. Прапори таборування підняли два майора: учасник боїв в Афганістані Олександр Косирум та учасник АТО, прикордонник Роман Міщук.
Всіх учасників чекала насичена цікава програма протягом чотирьох днів. Різноманітні заняття, тренування, культурно-розважальні заходи. На Січ завітали гості, які брали активну участь в житті табору та ділились своїм досвідом. З Одеси прибув Тарас Перегінчук, тренер Одеського центру бойового гопака, який проводив тренування для хлопців та дівчат з традиційного козацького бою. Молодь навчилась основним навичкам, які стануть у пригоді для самозахисту в певних життєвих обставинах. Також був проведений навчальний тренінг, з підготовки по наданню першої медичної допомоги, який провів заступник командира загону швидкого реагування Херсонського обласного Товариства "Червоного Хреста" України Микола Тараненко. Розділили з усіма справжній козацький дух і члени Каховської міської організації воїнів-інтернаціоналістів (керівник Н.І.Скін), яким теж знайшлася робота: проводити навчання з розборки - зборки автоматичної зброї. Учасники табору взяли участь у різноманітних змаганнях - стрільба з лука, стрільба з пневматичної зброї, плавання на байдарках, волейболу, футболу, вже популярна серед учасників Січі, гра пейнтбол (тренер - наставник Павло Зозуляк). Надзвичайно захоплюючою видалась казкова квест-гра, в якій необхідно було виконувати найрізноманітніші завдання, давати відповіді на різного типу питання аби врятувати кохання русалки та пірата (Олесі та Григорія Мінських). Незважаючи на сильний дощ, учасники пройшли всі випробування! Крім цього вони брали активну участь в інших змаганнях та культурно-розважальних заходах. В п’ятницю ввечері для всіх бажаючих була організована молодіжна дискотека, кошти на проведення якої надала ініціативна група ГО "Самопоміч", веселою і захоплюючою видалася нічна гра "Порушники нічної тиші"...
Приємні спогади залишили звичайні вечори біля багаття з гітарою та патріотичними піснями, які так гріли душу холодними вечорами. Не дивлячись на дуже примхливу погоду, табір видався надзвичайно цікавим. Хтось знайшов собі нових друзів, а хтось побачився зі старими січовими товаришами. Кожен наситився позитивною, патріотичною, козацькою атмосферою, яка об’єднала всіх в одне ціле. Казкова Січ - це родина, велика козацька родина!
Велика подяка організаторам такого чудового заходу, як "Казкова Січ - 2015", ГО "Споживач" (керівник - Огданець М.В.), отаману Каховського Козачого товариства Глущенко О.А., депутату міської ради Філіпчуку П.І., підприємству "Каховські ковбаси", відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради, ММГО "Драйв", молодіжним активістам: братам Каловим, Олександру Філімонову, Владиславі Базилевич, Артуру Дідику, Сергію Кошелєву, Олександрі та Василю Безкоровайним, Олесі та Григорію Мінським, Антону Конюхову, а також іншим організаторам, які доклали своїх зусиль, аби провести таборування не дивлячись ні на що!


Фотографії Олександра Глущенка

 

Фото: